Het weer: Kil en buiig

Natte akkers bij Windesheim.
Foto: Obbe Bakker

Woensdag is een kille buiendag in Zwolle. ’s Morgens is er al kans dat ze over de stad trekken en ’s middags volgen er meer. Hagel en een donderklap zijn mogelijk in een pittig exemplaar. De zuidwestenwind, kracht 3 tot 4, maakt het tijdens een bui extra onaangenaam buiten.

De temperatuur haalt met moeite 10 graden, wanneer de zon tussen de buienwolken door glipt. Tijdens een bui zakt de temperatuur weg naar 5 graden, mogelijk nog wat kouder. Pas in de loop van de avond raakt de fut uit de buien en neemt de wind af.

Zwolle lijkt in de nacht naar donderdag onder bewolking te blijven, waardoor de temperatuur niet zo ver daalt als dinsdagochtend vroeg. Toen werd midden in de stad een minimumtemperatuur van -2 °Celsius gemeten.

Donderdag trekt een nieuwe storing met veel bewolking en buien vanaf de Noordzee over. De sterkste buienactiviteit kun je in de middag verwachten. De wind komt uit richtingen rond west.

Vrijdag knapt het weer op; veel minder kans op buien. Er is ruimte voor zonneschijn en de wind houdt zich rustig. Het kwik boekt een beetje winst: een middagtemperatuur van circa 13 graden.

Koningsnacht in Zwolle verloopt waarschijnlijk droog. Ook over Koningsdag zelf valt weinig te klagen, volgens de huidige berekeningen. Pas zaterdagmiddag is er een kleine kans op een buitje. De temperatuur wordt met hulp van de zon en een warme zuidoostenwind opgestuwd naar een prettige 19 graden.

Foto 1
Natte akkers bij Windesheim. - Foto: Obbe Bakker
Natte akkers bij Windesheim.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)