Het weer: Droog met zon en minder wind

Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot

Maandag trekken uit het zuiden wolken over Zwolle, maar de zon heeft de overhand. Het is een droge dag met een stuk minder wind dan op zondag. De temperatuur gaat omhoog van 7 graden in de ochtend naar 19 graden ’s middags.

Na maandag stijgt het kwik boven de 20 graden uit. De zwaluwen die alweer boven Zwolle zijn gesignaleerd, hebben hun terugkeer uit Afrika wat de temperatuur betreft goed getimed. De matige zuidenwind, kracht 3, voert warmere lucht uit Frankrijk aan. Daar is een onweersstoring actief, die in de avond en nacht naar dinsdag bewolking uitspuwt in onze richting.

Misschien dat een restje van de buien maandagnacht en dinsdagochtend over de regio Zwolle trekt. Vermoedelijk gaat het meeste via Twente naar het noorden. Dinsdag worden de wolkenresten in de middag dunner. De kans op een bui neemt af. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Woensdag is de kans op een bui groter. De warmte van circa 25 graden helpt de buien in de middag en avond op gang. Donderdag is er een concentratie van onweersbuien boven Frankrijk, de Alpen en Italië. Volgens de huidige berekeningen blijft Zwolle dan grotendeels gespaard ondanks een zomerse temperatuur boven 25 graden.

Foto 1
Wijkboerderij de Eemhoeve - Foto: Ank Pot
Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)