Het weer: Zonnig en nog steeds warm met later sluierwolken

Mozartlaan
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend schijnt de zon in Zwolle, het is meteen al 14 graden. Een zachte start van een warme dag met een middagtemperatuur van 27 graden. Slechts een paar graden lager dan op dinsdag, toen in de stad een bijna tropische 29 graden werd genoteerd.

Dinsdag en woensdag is het in onze regio een stuk warmer dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Uit die contreien moet de afkoeling komen. Het is een traag proces dat stagneert ten zuiden van Zwolle. De buien die de afkoeling inluiden, zijn niet ver weg meer. Bij dit alles staat een lauw briesje uit het zuidoosten, windkracht 3.

De lucht is eerst blauw met verspreid stapelwolken, ’s middags komt uit het zuidwesten sluierbewolking op hoogte binnenkruipen. Heel misschien schampt woensdagavond of in de nacht naar donderdag al een bui langs de stad.

Donderdagavond moet Zwolle er waarschijnlijk wel aan geloven. Na een dag met wolkenvelden waar de zon eerst nog doorheen prikt, stijgt ’s avonds de kans op een onweersbui aanzienlijk. De buiigheid veroorzaakt vrijdag onbetrouwbaar weer. De middagtemperatuur is dan ongeveer 23 graden.

Komend pinksterweekend liggen buien op de loer, maar nu is nog niet te overzien of ze het op Zwolle gemunt hebben.

Foto 1
Mozartlaan - Foto: Hans Smit
Mozartlaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)