Hervormd Weeshuis steunt negen Zwolse jongerenprojecten met 26.000 euro

Kattegat Festival 2023
Foto: Peter Denekamp

Negen jongerenprojecten hebben een financiële bijdrage ontvangen van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle. In totaal gaat het om een bedrag van 26.000 euro. Het Kattegat Festival werd bijzonder gewaardeerd door het vermogensfonds, omdat het festival wordt georganiseerd voor en door jongeren.

Bij het beoordelen van de aanvragen werd deze keer meer aandacht gegeven aan de bestrijding van armoede onder kinderen. Daarom geeft het bestuur een financieel steuntje in de rug aan het onlangs geopende inloophuis Juntos, waar jongeren met eetproblemen terechtkunnen, en stichting Weekje Weg, die sociale vakanties organiseert voor gezinnen die het financieel zwaar hebben.

De overige projecten die op een bijdrage kunnen rekenen, zijn Belangenvereniging Schellerdriehoek voor informatieborden in hun park in Zwolle-Zuid, gymnastiekvereniging Sparta voor de aanschaf van twee springtoestellen en Belevingstuin Petralien voor de inrichting van hun bloementuin.

Op cultureel gebied worden Waardevol Zwolle voor het project Michaels Tijdreis in de Grote Kerk gesteund, TEN Producties voor de voorstelling Fightclub en Artroot Collective voor het EarthMusic Festival, dat met wereldmuziek en dans een brug slaat tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Foto 1
Kattegat Festival 2023 - Foto: Peter Denekamp
Kattegat Festival 2023
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)