Berkum na rust te sterk voor MASV

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft het laatste duel van de jaargang 2023-2024 met 1-3 gewonnen van MASV uit Arnhem. In het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, maar na rust waren de Zwollenaren toch de bovenliggende partij. Berkum sloot het seizoen daarmee verdienstelijk af als zesde in de 4e Divisie D.

“We waren af en toe te slordig aan de bal, maar het was een verdiende overwinning,” zegt Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We hebben een goed seizoen gedraaid en het is mooi dat we met zo’n jonge ploeg zo stabiel hebben gespeeld, vooral na de winter.”

In de eerste helft was Berkum meer op de helft van de thuisclub te vinden dan omgekeerd het geval was, maar MASV verdedigde compact en was gevaarlijk in de omschakeling. Na een half uur sloegen de bezoekers toch een bres in de Arnhemse defensie. Na een fraaie rush keerde MASV-keeper Stefan de Wolf een hard schot van Vince van den Anker, maar onmiddellijk daarna stond Maxwell van Dijk op de juiste plek om raak te schieten: 0-1.

Lang konden de Zwollenaren daar niet van genieten, want een minuut later sloeg MASV al terug. Meeuwsen vloog over links weg en schoof de bal in de verre hoek achter Berkum-doelman Huib Veurink: 1-1. De Zwolse sluitpost greep daarna knap in bij schietkansen van Meeuwsen en Youri Roseboom. Een minuut of vijf voor rust sloeg Berkum opnieuw toe, met een opmerkelijke doelpuntenmaker. Na een corner van Mike van Ekeren kopte de meegekomen Dennis Horstman knap de 1-2 in de hoek. Dat betekende de eerste goal ooit van de solide Zwolse verdediger, die al vijftien seizoenen in de Berkum-hoofdmacht meedraait.

Berkum kreeg direct na de hervatting via Lars Miedema en Lars van Gerner kansen die niet werden verzilverd, terwijl keeper Veurink goed ingreep bij doelpogingen van Roseboom. MASV verliet de defensieve stellingen meer dan voor rust, maar bracht Berkum niet echt in de problemen. Vijf minuten voor het slot namen de bezoekers zelfs nog wat meer afstand. Boaz Rahajaan zette, na een knappe rush, vanaf rechts voor en MASV-verdediger Yancey Baars werkte de bal vervolgens in eigen doel, waarmee hij de eindstand op 1-3 bracht.

Dat betekende dus de zesde plaats voor Berkum in de eindrangschikking, met een totaal van 47 punten. In het vorige seizoen eindigde het voor de Zwollenaren op de achtste plek met 41 punten.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)