World Press Photo Zwolle

Foto van auteur

Burgemeester Henk Jan Meijer opent maandagavond 29 januari 2007 de World Press Photo tentoonstelling in de Broerenkerk aan het Broerenkerkplein in Zwolle. Daarmee geeft hij het startsein aan alle inwoners en bezoekers van Zwolle de tentoonstelling te bezoeken. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden, in één beeld kunnen vangen waar ik vele woorden voor nodig heb, van dat talent ben ik onder de indruk”, aldus Henk Jan Meijer.

De World Press Photo is voor het publiek toegankelijk van 30 januari tot en met 18 februari 2007. Een kleine entreebijdrage wordt gevraagd. De tentoonstelling is voor een breed publiek toegankelijk en geeft een overzicht van nieuwsfoto´s van het afgelopen jaar. Daarnaast is algemene fotografie van hoge kwaliteit te zien.

In 2006 is een Zwolse Press Photo uitgeschreven voor Zwolse fotografen. Een jury heeft uit alle inzendingen de beste foto´s geselecteerd die nu op diverse Zwolse locaties zijn tentoongesteld. De foto´s zijn opgenomen in een stadswandelingboekje. Burgemeester Meijer overhandigt dit boekje tijdens de openingsbijeenkomst aan de deelnemende journalisten. Het boekje is tijdens de tentoonstelling te koop in de Broerenkerk.

De Muzerie heeft zich in sterk ingezet voor de komst van de World Press Photo naar Zwolle. In 2001bezochten ruim 16.000 mensen de fototentoonstelling.

Naast een zelfstandig bezoek of rondleiding aan de tentoonstelling, bestaat er voor bepaalde doelgroepen de mogelijkheid om zich nog verder te verdiepen in fotografie. De Muzerie heeft voor het onderwijs cultuureducatieve projecten ontwikkeld en er wordt een lezing over de ontwikkeling van de fotografie georganiseerd. Bij de Muzerie of via muzerie.nl is hierover meer informatie te krijgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)