Het weer: Meeste buien in de middag

Wilgen staan in het water van de ondergelopen Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Dinsdag dienen buien zich ’s morgens al aan. Het zijn er nog niet zo veel, zodat je je droge moment gemakkelijk kunt kiezen. Vanaf het middaguur zwellen de stapelwolken op boven Zwolle en komt de buiigheid echt op gang, met kans op onweer. Het wordt lastiger om het droog te houden buiten.

De zon verschijnt dinsdag wat vaker tussen de buienluchten dan op maandag. Maar buien zijn tot in de avond te verwachten boven de stad. In de ochtend zijn er de meeste zonnige periodes. Deze helpen de temperatuur een beetje omhoog, misschien wordt een magere 15 graden even gehaald, na een ochtend die start met ongeveer 10 graden op de thermometer. De wind uit het westen tot noordwesten maakt het er niet warmer op. Een volle windkracht 3 laat vlaggen strak wapperen.

Ook in de nacht naar woensdag kan nog een buitje overtrekken. Woensdag overdag onderdrukt hogedrukinvloed uit Frankrijk de buiigheid. De droge periodes zijn veel langer dan op dinsdag, maar een compleet regenloze dag is waarschijnlijk te veel gevraagd. Wolkenpartijen drijven over de stad. Er zit nog geen schot in de temperatuur, 15 graden is ongeveer het maximum.

Na woensdag begint wind uit het zuidwesten de kilte langzaam te verdrijven uit Zwolle. Donderdag en vrijdag klimt het kwik richting 19 graden. Het is wel wisselvallig want oceaanstoringen kiezen een route over onze omgeving.

Foto 1
Wilgen staan in het water van de ondergelopen Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Wilgen staan in het water van de ondergelopen Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)