Arnold en Willy Bergman vieren 60-jarig huwelijk in Zwolle

Arnold en Willy Bergman zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Arnold en Willy Bergman vierden vorige week woensdag hun 60-jarig huwelijk in Zwolle. Wethouder Arjan Spaans ging vandaag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Arnold en Willy hebben elkaar ontmoet in 1961 tijdens carnaval in het Parochiehuis in IJsselmuiden. Na drie jaar verkering zijn ze op 5 juni 1964 getrouwd in IJsselmuiden. Het echtpaar kreeg twee dochters, Karin en Ingrid. Later kwamen daar twee schoonzonen en kleinkinderen bij.

Arnold is in 1937 in Zwolle geboren in een gezin met zeven broers en drie zussen. Hij ging naar de ambachtsschool en deed de opleiding tot schilder. Hij heeft zeventien jaar als schilder gewerkt. Daarnaast was hij vrijwilliger bij de brandweer in Zwolle. Hij draaide schouwburgdienst en nachtdiensten in de meldkamer van de brandweer.

Later kreeg hij een baan bij ABN AMRO Verzekeringen, waar hij 26 jaar op verschillende afdelingen gewerkt heeft. In 1996 is hij met de VUT gegaan. Arnold heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, onder meer voor de school van zijn dochters, waar hij hielp bij het jaarlijkse schoolkamp. Ook zette hij zich in voor de Zonnebloem en was hij koster in de Michaëlparochie. Momenteel draagt hij nog zijn steentje bij aan de buurtcommissie in Dieze.

Willy Kalter is in 1944 in IJsselmuiden geboren. Zij groeide op met één broer en zes zussen. Willy heeft twee jaar de ULO gedaan en ging vervolgens bij een gezin in de huishouding werken. Dit heeft zij vijf jaar gedaan. Net als haar man heeft Willy veel vrijwilligerswerk gedaan. Ze zette zich in voor de lagere school van haar dochters en deed veel vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem en de Michaëlparochie, waar ze jarenlang in het koor zong. Tegenwoordig doet ze dat nog bij de Cantorgroep in de Theadorakapel.

Arnold en Willy hebben nog een redelijke gezondheid. Ze fietsen en wandelen graag. Arnold is nog vaak met plezier bezig in de tuin en houdt van sport kijken op tv. Willy houdt van lezen en het maken van kruiswoordpuzzels. Samen genieten ze volop van hun pensioen. Het echtpaar is dankbaar dat ze samen hun 60-jarig huwelijk mogen vieren.

Foto's 2
Arnold en Willy Bergman zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Arnold en Willy Bergman zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Arnold en Willy Bergman met wethouder Arjan Spaans. - Foto: Peter Denekamp
Arnold en Willy Bergman met wethouder Arjan Spaans.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)