Zwollenaar (25) aangehouden in Breda na ernstig ongeval, kind ernstig gewond in ziekenhuis

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Een 25-jarige man uit Zwolle is zaterdagmiddag aangehouden na een aanrijding in Breda. Hij botste met zijn auto tegen een fatbike waar twee jonge meisjes op zaten. De politie vermoedt dat de Zwollenaar onder invloed reed.

Het ongeluk vond gistermiddag rond 13.30 uur plaats op de kruising van de Heerbaan met de Claudius Prinsenlaan. Hulpdiensten schoten de twee jonge meisjes te hulp. Daarbij werd ook een traumahelikopter uit Rotterdam ingezet. De brandweer plaatste schermen op de ongevalsplek terwijl een trauma-arts een van de meisjes behandelde.

Het kind werd met spoed per ambulance overgebracht naar het traumacentrum van het Erasmus MC in Rotterdam. Het andere meisje is per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving van Breda vervoerd. Een woordvoerder van politie Zeeland – West-Brabant laat weten dat een van de meisjes jonger dan 10 jaar is, het andere meisje is tussen de 10 en 15 jaar oud. Hij laat in het midden of het jongste slachtoffertje zwaargewond raakte.

Over de gezondheidstoestand van de twee kinderen kan de woordvoerder zondag weinig zeggen. “Dat een meisje met een spoedtransport naar een ziekenhuis in Rotterdam is vervoerd, zegt wel iets.” Veel mensen waren ooggetuige van het ongeval op de drukke kruising in Breda. De politiewoordvoerder spreekt van een zeer ernstig ongeval. Hij roept getraumatiseerde getuigen op om contact op te nemen met Slachtofferzorg.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)