Be Quick ’28 keert terug in tweede klasse

|   Laatste wijziging

Be Quick '28 viert het promotiefeest in Wolvega.
Foto: Gerco Grevers

Be Quick heeft zaterdag promotie naar de tweede klasse afgedwongen. Op de velden van Wolvega werd het 2-1 voor de Zwollenaren. En dat was meer dan verdiend.

In de openingsfase van het duel is Be Quick aan de bal en probeert om er voetballend uit te komen. Rijperkerk verkeert noodgedwongen in verdedigende stellingen. De eerste echt grote kans is voor Roy van der Stouwe, maar die werkt van dichtbij niet goed af. Na ruim een kwartier gaat het mis. Lammert van Althuis profiteert van de eerste de beste kans die Rijperkerk krijgt: 0-1.

Be Quick, duidelijk de betere ploeg, slaagt er voor de rust niet in om veel kansen af te dwingen. Terwijl Rijperkerk er zo nu en dan gevaarlijk uitkomt.

Na de rust wordt de druk nog verder opgevoerd, toch krijgt Rijperkerk net na rust de kans om 0-2 te maken. De bal gaat net langs de paal en Be Quick komt goed weg. Bij Rijperkerk worden snel de spelers gewisseld die al op de bon zijn gegaan. Maar de druk is domweg te groot.

In de 73e minuut schiet Roy van der Stouwe een bal binnen, die teruggelegd wordt door Hugo Winkeler. Gejuich onder de meegereisde supporters. Een minuut of tien later schiet Hugo Winkeler de 2-1 binnen na een assist van Nick Bisselink.

In de slotfase raakt Quinton Justiana nog de lat en is Rijperkerk ook nog even dicht bij de gelijkmaker. Maar de uitslag verandert niet meer. Be Quick was een klasse beter en promoveert terecht naar de tweede klasse.

Voor Sander Aarten was het de laatste wedstrijd voor Be Quick. Voor hem zal eind augustus nog een afscheidswedstrijd worden georganiseerd.

Door: Gerco Grevers

Foto 1
Be Quick '28 viert het promotiefeest in Wolvega. - Foto: Gerco Grevers
Be Quick '28 viert het promotiefeest in Wolvega.
Foto: Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)