Co en Jannie Bruggemans vieren diamanten huwelijk in Zwolle

Co en Jannie Bruggemans zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Co en Jannie Bruggemans vierden afgelopen woensdag 12 juni hun 60-jarig huwelijk. Wethouder Michiel van Willigen ging maandag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Co en Jannie hebben elkaar ontmoet toen ze 18 jaar waren. Co was muzikant en Jannie werkte bij Uitgeverij Boom voor de Meppeler Courant. In 1964 trouwde het stel in het stadhuis en in de kerk in Meppel, de geboorteplaats van Jannie. Co is een echte blauwvinger. In hetzelfde jaar kregen ze hun eerste zoon Piet en tweeënhalf jaar later volgde zoon René.

Muziek maken leverde onvoldoende geld op om het gezin te onderhouden. Na wat omwegen kwam Co bij de Technische Unie terecht waar hij veertig jaar lang als telefonisch verkoper gewerkt heeft. Jannie is na de geboorte van René gestopt met werken en werd huisvrouw. Ruim zes jaar later werd dochter Margriet geboren. Co en Jannie werden zeventien jaar geleden de trotse opa en oma van kleinzoon Thijmen. Drie jaar later werd kleindochter Nora geboren.

Nadat Co jarenlang geen muziek gespeeld had, besloot Jannie om de oude accordeon van Co terug te kopen. Ze merkte dat de muziek weer begon te kriebelen bij hem. Co pakte de draad op en na zijn pensioen ging hij spelen in een band en solo. Jannie houdt van breien, wandelen met haar hondje, het huishouden en boodschappen doen.

Het echtpaar is inmiddels 83 en 82 jaar. Ze redden zich met hulp van hun kinderen nog aardig. Ze hopen nog een aantal jaren samen verder te mogen leven.

Foto's 2
Co en Jannie Bruggemans zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Co en Jannie Bruggemans zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Co en Jannie Bruggemans vieren diamanten huwelijk in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)