Het weer: Droog met blauwe lucht en wolken

Op de dijk bij de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Woensdag ziet Zwolle blauwe lucht en wolken boven de stad. Regen staat niet op het programma. In de avond verdwijnen de meeste wolken en heeft de zon een paar uur vrij spel.

De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig van kracht. De dag begint met ongeveer 13 graden op de thermometer en ’s middags is zo’n 20 graden het maximum. Zit je uit de wind op het zuiden, dan voelt het onder de hoogstaande zon veel warmer aan.

In de nacht naar donderdag is er weinig bewolking, waardoor het afkoelt naar een minimumtemperatuur van ongeveer 8 graden donderdagochtend vroeg. Het kwik bereikt ’s middags een waarde van ongeveer 21 graden. De zon doet donderdag haar best door sluierwolken heen. De bewolking wordt gedurende de dag dikker. Het is de voorbode van een naderende storing uit Frankrijk.

Donderdag bereikt de regen ervan Zwolle overdag nog niet. Ook ’s avonds houden we het waarschijnlijk nog droog. In de nacht naar vrijdag stijgt de kans op buien. Vrijdag tijdens de overkomst van de storing overheerst de bewolking. Kans op neerslag is er de hele dag, in het komende weerbericht hopen we te weten wanneer de meeste regen valt. De temperatuur stijgt naar 23 graden.

Zaterdag trekt een oceaanstoring ten zuiden van onze regio naar het oosten. Met wat geluk blijft het in Zwolle droog en doet de zon flink mee. Ook zondag maken we goede kans op een droge en vrij zonnige dag. Een middagtemperatuur in het weekend van circa 20 graden.

Foto 1
Op de dijk bij de Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Op de dijk bij de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)