Het weer: Veel warmer en ’s avonds code geel vanwege mogelijke overlast door onweer

|   Laatste wijziging

Hanzeland
Foto: Obbe Bakker

Dinsdag ligt Zwolle tijdelijk in veel warmere lucht. Het kwik stijgt ’s middags naar een bijna tropisch niveau van 29 graden. De zon doet mee door wolkensluiers heen. Volop zonnig is het niet, maar het grootste deel van de dag is het droog. De zuidoostenwind is zwak.

Het wachten is dinsdag op een storing met joekels van onweersbuien. De eerste bereiken aan het eind van de middag de provincie Zeeland. In de loop van de avond is de regio Zwolle aan de beurt. De buien kunnen flink uitpakken met veel regen, hagel en zware windstoten. De neerslag kan zo hevig zijn dat wateroverlast ontstaat.

De overlast is plaatselijk. Van tevoren is niet aan te geven of Zwolle de volle laag krijgt. Houd hiervoor dinsdagavond een buien-app in de gaten. Het KNMI heeft voor het gehele land code geel uitgegeven vanwege mogelijke overlast door zware onweersbuien. In Overijssel is code geel vanaf 19.00 uur van kracht.

In de nacht naar woensdag verdwijnen de zwaarste buien naar het noordoosten, maar nog steeds kan een lichter exemplaar over de stad trekken.

Woensdag is er wat zon en een kleine kans op een bui. De wind komt uit het zuidwesten en de middagtemperatuur is ongeveer 24 graden. Donderdag en vrijdag krijgt Zwolle opnieuw te maken met een storing uit het zuidwesten. De bewolking neemt toe en er is kans op buien. De temperatuur ligt rond 21 graden.

Foto 1
Hanzeland - Foto: Obbe Bakker
Hanzeland
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)