Het weer: Meer bewolking, nog wel meest droog

Commisarislaan
Foto: Obbe Bakker

Donderdag kent Zwolle een lekker frisse start. Onder een heldere nachthemel is het kwik ’s ochtends gedaald naar ongeveer 10 graden. De wind doet nog weinig en mogelijk hangen in alle vroegte enkele lage mistbanken boven de weilanden.

Op hoogte komt wat sluierbewolking binnen, lagere bewolking volgt gedurende de dag en schermt de zon steeds effectiever af. Een frontensysteem nadert uit het westen. Mogelijk valt er al een druppel regen uit, in de avond wordt de kans op een beetje neerslag groter. De bewolking is dan dik geworden.

Onder de wolken loopt het kwik donderdagmiddag op richting 24 graden, dankzij een zwakke tot matige zuidenwind die warme lucht aanvoert. De buiige achterkant van het frontensysteem passeert Zwolle in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend. Het is nog onduidelijk hoeveel regenwater Zwolle van de buien krijgt. De weermodellen verschillen hier van mening over.

Vrijdagmiddag wordt de bewolking dunner en verschijnt de zon steeds beter in beeld. We mikken op een middagtemperatuur van 25 graden, bij een matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Zaterdag kijken we naar het zuidwesten. Uit Frankrijk nadert een buienstoring. Het lijkt er voorlopig op dat het grensgebied met Duitsland weer de volle laag krijgt. Maar Zwolle heeft waarschijnlijk ook kans op enkele buien. Vanaf zondag herstelt het zomerweer zich, het is droog met een ruime portie zonneschijn.

Foto 1
Commisarislaan - Foto: Obbe Bakker
Commisarislaan
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)