Het weekendweer: Zon, wolken en vrij warm

Bermbloemen in de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Zaterdag is een prima vakantiedag in Zwolle met een decor van zon en wolken. De temperatuur ’s morgens vroeg is ongeveer 12 graden, circa 24 graden het middagmaximum. Er staat weinig wind uit zuidelijke richtingen.

’s Middags en ’s avonds is het aandeel wolken wat hoger. Dit hangt samen met een storing die actief is boven Duitsland. ’s Avonds duikt misschien een verdwaald buitje op in de regio Zwolle, maar die kans is heel klein.

De nacht naar zondag verloopt met weinig bewolking en dat gaat ook op voor zondag overdag. Veel blauwe lucht boven de stad, waarin met het klimmen van de temperatuur stapelwolken ontstaan. In de ochtend is het ongeveer 17 graden, stijgend naar 25 graden ’s middags. De kans op regen is zondag nihil.

Terwijl de meeste gierzwaluwen die afgelopen maanden over Zwolle scheerden alweer naar het zuiden zijn vertrokken, beleeft de stad een opleving van de zomer. Vanaf zondag veel zonneschijn en een dagelijks oplopende temperatuur, met kans op bijpassend warmte-onweer uit Frankrijk later in de week.

Dinsdag is een kwikstand van 30 graden Celsius te verwachten en het zou niet verbazen dat we daar woensdag overheen gaan. De warme oostenwind is eerst zwak, later een beetje toenemend.

Foto 1
Bermbloemen in de Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Bermbloemen in de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)