Concert: De IJssel Stroomt Over

Foto van auteur

De IJssel stroomt alweer voor de derde maal over. Terwijl heel Zwolle zaterdag 3 februari zandzakken moet vullen zal Hedon juist haar deuren wijd open gooien. Swamp Nouveau, Rik Kaez en Kouwe Makkers komen binnen drijven en nadat ze zijn afgedroogd mogen ze fris het podium op om te laten zien waarom juist zij zijn gekozen om deel uit te maken van de packagetour die De IJssel Stroomt Over heet.

Swamp Nouveau is winnaar van de Oogst van Overijssel <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>2006 in de categorie Pop/Rock.  De driemans-formatie speelt een mix tussen blues, poprock, alternative en jaren 80 / 90. Het repertoire bevat frisse songs die zowel stevig als rustig van aard zijn. Je kunt Swamp Nouveau plaatsen in het hokje pop/rock.

Tijdens dezelfde Oogst van Overijssel werd Rik Kaez winnaar in de categorie Singer / Songwriter. Kaez maakt anti-folk. Veel Amerikaanse folk invloeden, maar dan met kritischere teksten en ruwere muziek. De zanger wordt geroemd om zijn originele songs en dynamische live sets binnen het folk-genre.

Kouwe Makkers zijn ontstaan tijdens sessies in café de Karre te Tuk in 1999, het stamcafé van Mannekoor Karrespoor. De heren spelen muziek die het best kan worden verwoord als “Nedercore”. Songs met invloeden uit de metal, hardcore, rock & pop, gedragen door een positieve agressie, voorzien van bloemrijke Nederlandstalige teksten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €5,00 (excl. €1,- servicekosten). 3 februari gaan de deuren open om 20:30, aanvang is 21:00uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)