Pre Valentine Party bij het COC

Foto van auteur

Voor holebi-jongeren en hun vrienden tot en met 19 jaar heeft COC Zwolle sinds april 2005 een eigen café: ExpresCjoC. Elke eerste vrijdag van 15.00 tot 17.30 uur openen de vrijwilligers van de jongerengroep hun kroeg in de Zwolse binnenstad.

Op vrijdag 2 februari staat de middag in het teken van de Pre Valentine Party. Hartjes, vlinders en liefde staan centraal tijdens de middag. Natuurlijk worden de muziek en hapjes daarop afgestemd. Je kunt er met je grote liefde langs gaan, of nieuwe vrienden ontmoeten.

ExpresCjoC werd opgericht omdat de reguliere caféavonden van COC Zwolle onvoldoende aansloten bij de jonger wordende doelgroep van de vereniging. Met het eigen café hebben de tienerjongeren een plek waar ze zichzelf kunnen zien en vrienden kunnen ontmoeten. In 2005 werd de coördinator van het café uitgeroepen tot Roze Persoon van Overijsel. ExpresCjoC was het eerste café in Nederland dat zich specifiek op deze doelgroep richtte.

Sinds kort heeft ExpresCjoC ook een eigen Hyves-pagina: exprescjoc.hyves.nl, waar bezoekers elkaar digitaal kunnen treffen. COC Zwolle kent daarnaast de speciale info- en hulpchat, waarmee jongeren met vrijwilligers van de vereniging kunnen chatten. Voor wie het eng vindt om de eerste café alleen te komen, is het mogelijk een afspraak te maken om gezamenlijk te gaan.

COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit, met een eigen café en vele activiteiten, ook op het gebied van hulp en voorlichting. De vereniging bestaat dit jaar 31 jaar. Alle informatie over activiteiten in COC Zwolle en openingstijden van het café is te vinden op www.coczwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)