Het weer: Veel wolken, ook zon en kans op een buitje

|   Laatste wijziging

Zonnespiegel op de Nooterhof.
Foto: Obbe Bakker

Maandag schuiven flinke wolkenpakketten over Zwolle. De zon baant zich er een weg doorheen, wat soms wel en soms niet lukt. De hele dag kan tussen de wolken een buitje zitten, de grootste kans daarop in de middag. Veel regen valt er niet uit.

De bewolking hoort bij een warmtefront dat evenwijdig aan de kust het land optrekt. Dat gaat langzaam en tevens verpietert het onderweg. De ochtend start met 14 graden op de thermometer. De middagtemperatuur is prettig, ongeveer 22 graden. Maandag blijft de wind binnen de perken: matig, kracht 3, uit het zuidwesten. ’s Avonds valt de wind weg.

In de nacht naar dinsdag verdwijnt de meeste bewolking en wordt het op hoge sluierbewolking na helder. Een paar mistbanken kunnen ontstaan. De temperatuur daalt naar een minimum van zo’n 12 graden.

Dinsdag warmt het op. Onder veel zonneschijn en met hulp van lucht uit het zuiden stijgt ’s middags in de stad het kwik naar 25 graden. De zuidenwind is slechts zwak.

Woensdag is het weerbeeld even zomers als op dinsdag en het wordt nog enkele graden warmer. Een middagtemperatuur tussen 28 en 30 graden onder uitbundige zonneschijn.

Donderdag en vrijdag zorgt een front uit het westen voor afkoeling, maar veel hangt af wanneer dat precies overtrekt. Misschien dat het donderdag voor het front uit nog mooi zonnig en warm wordt in Zwolle.

Foto 1
Zonnespiegel op de Nooterhof. - Foto: Obbe Bakker
Zonnespiegel op de Nooterhof.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)