Provincie plaatst intelligente verkeerslichten in Kampen en Zwolle

De N50 en de Flevoweg in Kampen.
Foto: Herman van Asselt

Provincie Overijssel vervangt komend half jaar verouderde verkeerslichtinstallaties in Kampen en Zwolle door intelligente verkeerslichten. De nieuwe installaties zorgen voor een betere doorstroming omdat ze slimmer inspelen op het verkeersaanbod. Woensdag begint de klus op de Flevoweg in Kampen bij de op- en afritten van de N50.

De Flevoweg krijgt op drie kruisingen bij de aansluitingen met de N50 de slimme verkeerslichten. Ook komt er een wachttijdvoorspeller voor fietsers en een nieuwe voetgangersoversteekplaats. De werkzaamheden beginnen woensdag.

Volgende week maandag en dinsdag worden de verkeerslichten op de eerste kruising uitgezet en vervangen. Volgende week woensdag en donderdag volgt de tweede kruising. De week erop worden op maandag en dinsdag de verkeerslichten op de derde kruising vervangen.

Tijdens de gehele periode wordt het verkeer geregeld door verkeersregelaars. Ook zijn er rijstroken afgezet en is er een snelheidsbeperking van kracht. Het verkeer moet rekening houden met vertraging en krijgt het advies om zoveel mogelijk gebruik te maken van de op- en afrit Kampen-Zuid van de N50.

De intelligente verkeerslichten worden ook geplaatst op Meester J.L.M. Niersallee ter hoogte van de Zwolseweg en op de kruising van de Zwolseweg met de Bisschopswetering in de gemeente Kampen. In Zwolle komt de slimme verkeerslichtinstallatie te staan op de N377 ter hoogte van de oostelijke aansluiting van de A28 bij De Lichtmis.

Foto 1
De N50 en de Flevoweg in Kampen. - Foto: Herman van Asselt
De N50 en de Flevoweg in Kampen.
Foto: Herman van Asselt

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)