Journalist Margriet Brandsma spreekt in Fraterhuis over Duitsland

Margriet Brandsma
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Journalist Margriet Brandsma is zaterdag te gast bij de Fraterhuis Academie om te vertellen over Duitsland en het altijd terugkerende verleden.

Ook 79 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog speelt dat verleden nog altijd een grote rol in de politiek en de maatschappij van Duitsland. In de herfst zijn er in drie oostelijke deelstaten verkiezingen en de verwachting is dat de AfD (Alternative für Deutschland) de grootste partij wordt.

Maar er zijn meer vraagstukken waar de Duitse politiek een antwoord op moet vinden. Sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022 is er veel veranderd op het gebied van vrede en veiligheid. Ook de oorlog in Gaza zet verhoudingen op scherp en er wordt van de regering een antwoord verwacht. Brandsma laat in haar lezing ‘Duitsland en het altijd terugkerende verleden’ zien dat de oude opvattingen over vrede en veiligheid onder druk staan.

Margriet Brandsma is vaker spreker geweest tijdens de Fraterhuis Academie. Zo sprak ze eerder over de beeldvorming over Duitsland en in hoeverre die overeenkomt met de werkelijkheid. Daarnaast vertelde ze over de rijke filmgeschiedenis van het land.

De lezing begint zaterdag 7 september om 11.00 uur in het Fraterhuis. De entreeprijs bedraagt 16 euro per persoon. Kaarten zijn te bestellen via de website van het Fraterhuis of aan de kassabalie.

Foto 1
Margriet Brandsma - Foto: Filmtheater Fraterhuis
Margriet Brandsma
Foto: Filmtheater Fraterhuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)