Het weer: Zonnig en warm, later misschien een bui

Langs de IJssel bij Herxen.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend schijnt de zon in Zwolle. De thermometer wijst al gauw 20 graden aan. In de middag mikken we in de stad op ongeveer 28 graden, het is volop zomer in september.

De wind komt uit het oosten tot zuidoosten met kracht 3. Een matig briesje dat minder sterk is dan op donderdag. Een onweersstoring is vrijdag actief boven België. Wolken ervan schuiven ’s middags naar onze omgeving. ’s Avonds volgt meer bewolking en kan een buienrestant boven de regio Zwolle terechtkomen. Onweer is niet waarschijnlijk.

Vrijdagavond zwakt de wind steeds meer af en in de nacht naar zaterdag wordt het vrijwel windstil. Er kan mist ontstaan, vooral wanneer het ’s avonds geregend heeft. De nacht verloopt klef, de temperatuur daalt in de vochtige lucht niet verder dan tot ongeveer 20 graden.

Zaterdag zitten we eerst nog met mist en misschien wolkenresten van de storing. Dat trekt allemaal weg en maakt plaats voor zonneschijn. Het kwik stijgt ruim boven de 25 graden uit. De wind is slechts zwak. De zaterdagmiddag en -avond verlopen warm en droog, ideaal barbecue-weer.

Zondag schuift een lagedrukgebied boven Frankrijk in onze richting. Het stuurt een front met bewolking en buien over Zwolle. Dat gebeurt volgens de huidige berekeningen al in de loop van de ochtend. Zondagmiddag moet het weer opknappen, maar dit met een slag om de arm. De middagtemperatuur ligt iets onder de 25 graden.

Na het weekend zet een trend in naar koeler weer. In de tweede helft van de nieuwe week blijft de temperatuur in Zwolle onder de 20 graden steken en is het wisselvallig.

Foto 1
Langs de IJssel bij Herxen. - Foto: Obbe Bakker
Langs de IJssel bij Herxen.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)