Grote opknapbeurt wandelnetwerk in IJsseldelta van start

De wethouders en gedeputeerde plaatsen de eerste routepaal in Hasselt.
Foto: Jacob Hoeve

Wethouders van Zwolle, Kampen en Zwartewaterland hebben vrijdag in Hasselt de eerste paal vernieuwd van het regionale wandelnetwerk. Ze kregen daarbij hulp van hun collega uit Steenwijkerland en gedeputeerde Erwin Hoogland van de provincie Overijssel.

Marketing Oost vernieuwde onlangs de routeborden langs 793 kilometer aan fietspaden. Nu volgt de revisie van 21.700 borden langs bijna 1100 kilometer aan wandelpaden. Volgens projectleider Jakob Ponstein was de vernieuwing na vijftien jaar nodig. Niet alleen omdat de bordjes aan vervanging toe zijn, maar ook omdat nieuwe wegen zijn aangelegd.

“Het is belangrijk dat het netwerk er goed bij ligt,” zegt de wethouder van Zwolle, Anja Roelfs. “Zwollenaren en mensen uit de rest van het land kunnen zo ontdekken hoe prachtig het hier is.” Harrie Rietman, wethouder in Zwartewaterland, is blij dat de vernieuwde routes door de kernen in de gemeente gaan.

“Zo zien wandelaars hoe mooi Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn,” aldus Rietman. Ook zijn Kamper collega Bas Wonink is tevreden over de opknapbeurt van het wandelnetwerk. “Rondom Kampen is de afgelopen jaren veel veranderd. De stad ligt nu op een eiland en er zijn veel nieuwe mogelijkheden om ons landschap te ontdekken.”

Marketing Oost onderhoudt de netwerken in opdracht van de gemeenten en de provincie Overijssel. Tachtig vrijwilligers zorgen dat de routebordjes in goede staat blijven.

Foto 1
De wethouders en gedeputeerde plaatsen de eerste routepaal in Hasselt. - Foto: Jacob Hoeve
De wethouders en gedeputeerde plaatsen de eerste routepaal in Hasselt.
Foto: Jacob Hoeve

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)