Set-Up verliest van AVC Akkrum in tweede poulewedstrijd om nationale beker

Set-Up verloor de wedstrijd met 2-3 van AVC Akkrum.
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Het sterkste herenteam van Set-Up heeft zaterdag de tweede wedstrijd om de nationale beker gespeeld. Na eerdere winst op Locotomiv Hydra verloren de mannen uit IJsselmuiden met 2-3 nipt van AVC Akkrum.

Na opnieuw een intensieve trainingsweek meldden de mannen van Set-Up zich met vertrouwen in Akkrum voor de wedstrijd tegen AVC. De IJsselmuidenaren begonnen de eerste set wat onwennig, de blokkering van de Friezen stond sterk en Set-Up had daar niet direct een antwoord op. Hierdoor werd er al snel tegen een achterstand aangekeken. Tegen het einde van de set toonde Set-Up te beschikken over de nodige veerkracht, echter was dit net te laat en werd de set verloren, 25-22.

Het verhaal van de eerste set gaat eigenlijk ook op voor de tweede set. Nadat de eerste set goed geëindigd was, zakte dat niveau weer weg in het begin van de tweede set. Desondanks wisten de mannen zich opnieuw goed te herstellen. De inhaalrace kwam echter te laat, waardoor AVC net eerder bij de 25 was, 25-23.

Coach Rob van der Spek prees het team om de comeback in beide sets, echter wilde de ploeg in de derde set voorkomen dat de achterstand aan het begin zo groot werd. En zo gebeurde het, de heren van Set-Up begonnen scherp. Met veel servicedruk en goede blokkering wisten ze gelijk hun stempel op het spel te drukken. Energie en plezier spatte bij de heren uit IJsselmuiden van het veld af. AVC werd overlopen met 15-25.

Dit niveau werd meegenomen naar de vierde set. AVC wist meer tegenstand te bieden, maar de IJsselmuidenaren hadden de controle en trokken deze set over de streep met 22-25. Een 2-0-achterstand weggepoetst naar een 2-2, het zegt alles over het proces waarin Set-Up momenteel zit. De ploeg moet nog wennen aan de nieuwe afspraken en tactiek, tegelijkertijd is er op veel momenten al te zien waar de ploeg zich dit snel eigen maakt. In combinatie met een enorme teamspirit biedt het veel hoop voor de toekomst.

In de vijfde set wilde Set-Up zich belonen door de wedstrijd over de streep te trekken. AVC begon met een voorsprong. Het lukte Set-Up niet meer om ze in te halen, waardoor de beloning van de mooie comeback uitbleef, 12-15.

Genoeg mooie aanknopingspunten om op door te bouwen voor de selectie van Set-Up. Zaterdag spelen ze voor het eerst voor eigen publiek. Om 19.00 uur is Vovem’90 te gast voor de laatste poulewedstrijd van de beker.

Door: Set-Up IJsselmuiden

Foto 1
Set-Up verloor de wedstrijd met 2-3 van AVC Akkrum. - Foto: Set-Up IJsselmuiden
Set-Up verloor de wedstrijd met 2-3 van AVC Akkrum.
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)