Hardleerse wegpiraat uit Kampen (52) opnieuw van de weg gehaald door politie

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Een 52-jarige automobilist uit Kampen is zaterdag door de verkeerspolitie van de weg gehaald in Hattem. Agenten kregen de Kampenaar op de A50 in het vizier omdat hij rechts inhaalde en het gaspedaal stevig intrapte. De achtervolging werd ingezet en het aantal verkeersovertredingen van de wegpiraat stapelde zich flink op, ondanks dat de man onlangs een verplichte cursus bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) had afgrond. Dit nadat hij eerder tegen de lamp liep omdat hij meer dan 50 kilometer te hard over de weg scheurde.

Zaterdag vergat de Kampenaar alles wat hij bij het CBR geleerd had toen hij met hoge snelheid over de snelweg bij Hattem reed. Bij de afrit scheurde hij verder over de vluchtstrook. De verkeersagenten zagen hem een 60-kilometerweg inrijden en daar ging het gas er opnieuw op. Nadat de wegpiraat aan de kant was gezet, werd de agenten duidelijk dat hij net de cursus bij het CBR achter de rug had.

Wat de dienders betreft, mag hij daar opnieuw naartoe. De hardleerse automobilist is door hen opnieuw aangemeld. Volgens verkeerspolitie Oost-Nederland is het cursusbedrag 1400 euro en dat moet de cursist zelf betalen.

De Kampenaar moet nog dieper in de buidel tasten. Hij kreeg ook bekeuringen voor het rechts inhalen en te hard rijden.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)