Be Quick ’28 wint eerste stadsderby

Foto van auteur

Be Quick ’28 heeft het Zwolse onderonsje met Berkum in zijn voordeel beslist. Een kwartier voor tijd leidde de ploeg van trainer Peter Boeve rustig en comfortabel met 0-3, maar na een tegendoelpunt van Berkum sloeg de onzekerheid toe bij Be Quick dat uiteindelijk met de hakken over de sloot de eindstreep haalde: 2-3.


Het had er veel van weg dat Berkum veel te laat overstapte op een opportunistische speelwijze. Het team van trainer Eti Jansen probeerde aanvankelijk met braaf combinatievoetbal resultaat te boeken, maar ving slechts bot tegenover een kwalitatief veel betere tegenstander. De 0-1 ruststand wekte daarom niet veel verbazing, zoals ook de uitbouw in de tweede helft naar 0-3 logisch voortvloeide uit het klasseverschil.

 

Website: V.V. Berkum        Be Quick ’28

Pas toen nieuwkomer Berkum zich in een soort wanhoopspoging ook echt als onbevangen nieuwkomer ging gedragen, kantelde het beeld van de wedstrijd. Bijna per kerende post na de 0-3 van Marino Promes, schudde Chris van der Meulen vanaf de strafschopstip de boel danig op. Het gevolg was een tumultueus laatste kwartier van een wedstrijd die uit dreigde te gaan als een nachtkaars. Na de 2-3 vlogen de emoties pas echt door het plafond. Berkum-spits Erwin van Leur en Be Quick keeper Albert Flier raakten aan het bakkeleien en kregen van scheidsrechter Pol Hinke de rode kaart voorgehouden. Gescoord werd er met tien tegen tien niet meer, waardoor Berkum met het idee bleef zitten dat er meer in had gezeten. Be Quick, dat lang superieur was geweest, kwam met de schrik vrij. 

Het experiment van spelen op vrijdagavond mocht geslaagd genoemd worden. Be Quick en Berkum staan beide niet bekend als echte publiekstrekkers, maar kennelijk sprak het uitwijken naar de avond voor de vaste speeldag de voetballiefhebbers in Zwolle en omstreken wel aan. Rond de 1900 toeschouwers passeerden de kassa en die zorgden voor een passende ambiance bij de Zwolse derby die voor het eerst op het hoogste niveau plaatsvond.

Doelpunten: 33. Yves Heskamp 0-1, 67. Eric Jan Lijzen 0-2, 73. Marino Promes 0-3, 75. Chris van der Meulen 1-3 (pen.), 84. Mark van der Meulen 2-3.

Rood: Erwin van Leur (Berkum) en Albert Flier (Be Quick ’28).

Scheidsrechter: Hinke.

Toeschouwers: 1900.

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)