Verdachten van beschieting woning in Holtenbroek komen uit Den Haag, twee zijn minderjarig

Politieagenten voor de beschoten woning aan de Schubertstraat.
Foto: Hugo Janssen

Drie jongemannen uit Den Haag, van wie twee minderjarig, worden verdacht van de aanslag op een woning aan de Schubertstraat. Zaterdagavond werd het huis beschoten en met zwaar vuurwerk bestookt door het trio. De verdachten zijn 19, 16 en 15 jaar oud. Zij werden gisterenavond onderschept door een arrestatieteam op de snelweg bij Utrecht.

Omstreeks 18.15 uur werden de bewoners van de Schubertstraat opgeschrikt door drie knallen achter elkaar. Daarna klonken er nogmaals twee luidere knallen. Op camerabeelden die 1Zwolle heeft bekeken, is te zien dat drie jongens voor de woning staan. Twee gooien met vuurwerk. De derde man schiet op de woning. Het trio rent vervolgens naar een gereedstaande grijze auto, stapt in en slaat op de vlucht.

Kort na de melding troffen politieagenten meerdere hulzen aan bij de woning in Holtenbroek. Dat zegt Marèl van Steenbergen, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Uit onderzoek ter plaatse kregen we al snel een beeld van eventuele verdachten en een betrokken voertuig,” zegt Van Steenbergen. Daardoor slaagde een arrestatieteam van DSI erin om de vluchtauto tot stoppen te dwingen op de A28 bij Utrecht.

“In het voertuig is een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen,” vervolgt de politiewoordvoerder. “De auto is meegenomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn aangehouden en zitten vast.” Wie welke rol heeft gehad bij de aanslag op de woning wordt nog onderzocht door de politie, evenals de reden van de beschieting.

De politie in Zwolle is bezig met een buurtonderzoek. “Mensen die nog niet met ons hebben gesproken, worden gevraagd contact met ons op te nemen als er meer informatie te delen is,” zegt Van Steenbergen. “Ook beelden van het incident of kort daarvoor en daarna kunnen met de politie gedeeld worden.”

Foto 1
Politieagenten voor de beschoten woning aan de Schubertstraat. - Foto: Hugo Janssen
Politieagenten voor de beschoten woning aan de Schubertstraat.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)