Hervormd Weeshuis schenkt geld aan vier jeugdprojecten, nieuwe pietenpakken voor Sinterklaasintocht Assendorp

Sinterklaasintocht Assendorp in 2018.
Foto: Peter Denekamp

Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle heeft 6000 euro geschonken aan vier initiatieven in de stad. Zo worden er nieuwe pietenpakken aangeschaft voor de Sinterklaasintocht in Assendorp, ontvangt het Zwols Muziektheater een bijdrage voor de musical Beauty and the Beast, wordt er geld ter beschikking gesteld voor de muziekinloop van Raakvlakacademie en gaat er geld naar de weerbaarheidstraining Tabanon Sterk Jongvolwassenen van Kick van Sport.

De keuze op de vier projecten viel vorige week tijdens de een-na-laatste beslisronde van het jaar van het vermogensfonds dat Zwolse jeugdigen tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Welzijn en armoedebestrijding in de stad zijn twee speerpunten van Hervormd Weeshuis. In Zwolle wonen bijna tweeduizend kinderen in financieel kansarme gezinnen. Er zijn meerdere organisaties die bij Hervormd Weeshuis aankloppen om de armoede te verminderen.

Een ton voor projecten voor kinderen
In de afgelopen drie jaar heeft de stichting maar liefst een ton besteed aan projecten voor kinderen uit dergelijke gezinnen. Het gaat dan vaak om eenoudergezinnen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Vakanties, uitjes en Sinterklaas zijn zaken die niet of nauwelijks mogelijk zijn voor deze gezinnen.

De organisaties die Hervormd Weeshuis Zwolle weten te vinden zijn onder meer stichting Kind in Beeld, die zowel een zomerfeest als een sinterklaasfeest organiseert. Daarnaast organiseren Reis met je Hart, Weekje Weg en Empower vakanties voor Zwolse gezinnen met jonge kinderen. Ook Travers Welzijn, Youth for Christ en Trias Jeugdhulp kloppen bij het vermogensfonds aan als het gaat om activiteiten of vakanties voor kinderen en jeugdigen uit financieel kansarme gezinnen. En Single Supermom en Babyspullen bieden steun aan jonge moeders.

Als jongeren eenmaal 18 jaar zijn en steeds meer financieel op eigen benen moeten kunnen staan, liggen financiële problemen ook op de loer. Zo kan een jongere bijvoorbeeld bij onverwachte gebeurtenissen snel in de schulden terechtkomen. Daarom steunen het Hervormd Weeshuis de Zwolse afdelingen van het Noodfonds en Present, waar jongeren financiële steun kunnen krijgen als alle andere bronnen uitgeput zijn.

Foto 1
Sinterklaasintocht Assendorp in 2018. - Foto: Peter Denekamp
Sinterklaasintocht Assendorp in 2018.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)