Schoolkinderen ontbijten samen met de burgemeester in Hattem

|   Laatste wijziging

Burgemeester Sanderse en de leerlingen aan de ontbijttafel.
Foto: Gemeente Hattem

Kinderen uit groep 7 en 8 van de Sint Andreasschool in Hattem hebben donderdag samen met burgemeester Marleen Sanderse ontbeten. Het burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationale Schoolontbijt. Daarbij staat het belang van gezond ontbijten hoog in het vaandel. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen soms het ontbijt overslaan of ongezonde ontbijtkeuzes maken.

“Iedere dag gezond ontbijten is belangrijk, zeker voor een kind. Met een goed ontbijt krijg je een groot deel van de belangrijkste voedingsstoffen binnen, ben je energieker en kun je beter opletten,” zegt Sanderse. “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd goede gewoonten aanleren. Ontbijten voor je naar school gaat, is daar een van.”

Tijdens het burgemeestersontbijt kwam Sanderse veel te weten over de ontbijtgewoonten van de leerlingen. Andersom ontdekten de kinderen ook veel over de burgemeester en wat ze zoal doet. Het ontbijt dat de leerlingen en de burgemeester voorgeschoteld kregen voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Het bestond uit volkorenbrood, volkoren krentenbollen, volkorencrackers en gezond beleg. Verder stonden er halfvolle zuivel, thee, groente en fruit op de ontbijttafel.

Foto 1
Burgemeester Sanderse en de leerlingen aan de ontbijttafel. - Foto: Gemeente Hattem
Burgemeester Sanderse en de leerlingen aan de ontbijttafel.
Foto: Gemeente Hattem

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)