Gewapende overvaller van kapsalon in Assendorp voor jaren achter de tralies

Politieagenten bij de kapsalon aan de Assendorperstraat, kort na de overval.
Foto: Peter Denekamp

Jeffrey O. (29) uit Zwolle is maandag bij verstek veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van tweeënhalf jaar. Vorig jaar maart zette de Zwollenaar het leven op de kop van drie vrouwen tijdens een gewapende overval op kapsalon Cutszooi aan de Assendorperstraat.

Met een uitgeklapte stiletto in de hand liep hij op vrijdag 17 maart 2023 in de avond binnen bij de kapsalon. Hij bedreigde de drie vrouwen die binnen waren en eiste geld. Twee van zijn slachtoffers wisten op tijd te vluchten en sloten zich op in het toilet.

Bevrijd door agenten
Een derde vrouw schuilde achter een wandje en stond doodsangsten uit omdat O. aan de andere kant met haar heen en weer liep. Ook zij wist uiteindelijk een veilig heenkomen te vinden bij haar collega’s op de wc. De vrouwen waarschuwden de politie en werden door agenten bevrijd uit hun benarde positie. “Nog nooit heeft de wc zo veilig gevoeld!” liet een van de slachtoffers de rechters weten.

De vrouwen ontdekten toen dat de overvaller ervandoor was met een bankpas en een telefoon. De politie verspreidde het signalement van de overvaller via Burgernet. De ex-partner van O. reageerde en vertelde de politie dat hij al meerdere keren had gezinspeeld op de overval. Een speurhond die tijdens de zoekactie door de politie werd ingezet eindigde bij de woning van die ex-partner.

Strafblad van achttien pagina’s
Jeffrey O. verscheen twee weken geleden niet in de rechtbank om zich te verantwoorden voor zijn daden. Ook liet hij zich niet vertegenwoordigen voor een advocaat. De officier van justitie wond er geen doekjes om. “Ik wil hem zo snel mogelijk van de straat hebben,” zei hij over de Zwollenaar met een strafblad van achttien pagina’s. “Deze man heeft het leven van drie vrouwen op de kop gezet. Hij schaamt zich niet om steeds ernstigere delicten te plegen.”

“Dat het heel eng is geweest, blijkt wel uit de verklaringen van de slachtoffers,” zei de officier tijdens de inhoudelijke behandeling. Dat een van de vrouwen niet meer onbevangen in het leven kan staan, nam hij Jeffrey O. kwalijk. “In tien minuten is haar leven veranderd en dat allemaal voor een paar rottige centen.”

Foto 1
Politieagenten bij de kapsalon aan de Assendorperstraat, kort na de overval. - Foto: Peter Denekamp
Politieagenten bij de kapsalon aan de Assendorperstraat, kort na de overval.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)