NK Tegelwippen: Gemeente Zwartewaterland hoopvol dat 5000 tegels plaatsmaken voor geveltuintjes

Een bewoner bezig met de aanleg van een geveltuintje.
Foto: Gemeente Zwartewaterland

De Prinsenstraat en Ridderstraat zijn zaterdag een stukje groener geworden. Buurtbewoners staken de handen uit de mouwen en maakten samen elf nieuwe geveltuintjes. De klus maakte deel tijd van de straatacties rondom het NK Tegelwippen.

Later deze maand gaan ook bewoners in het Buitenkwartier in Zwartsluis aan de slag tijdens hun straatactie. Met de verschillende initiatieven tijdens deze straatacties hoopt de gemeente Zwartewaterland dit jaar in ieder geval tot 5000 gewipte tegels te komen.

Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Zwartewaterland straatacties tijdens het NK Tegelwippen. Vorig jaar ondersteunde de gemeente initiatieven in de Klaas Benninkstraat en de Nieuwstraat in Genemuiden en in de Baangracht, Kloostersteeg en de Regenboogstraat in Hasselt. Met die straatacties werden zo’n 35 nieuwe geveltuintjes aangelegd.

Meedoen aan het NK Tegelwippen kan nog tot en met 31 oktober. Op de website van de gemeente staan tips om te vergroenen. Ook staat hier meer informatie over acties die de gemeente aanbiedt. Zo kunnen inwoners nog tot het einde van deze maand gewipte tegels gratis inleveren en korting krijgen op de aanschaf van plantmateriaal.

Foto 1
Een bewoner bezig met de aanleg van een geveltuintje. - Foto: Gemeente Zwartewaterland
Een bewoner bezig met de aanleg van een geveltuintje.
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)