Isala partner in nieuw dialysecentrum Meppel

Foto van auteur

Het Diaconessenhuis Meppel (Zorgcombinatie Noorderboog) en de Isala klinieken uit Zwolle gaan een  nieuw dialysecentrum beginnen in Meppel. Er komen in totaal twaalf dialysestations in het nieuwe centrum. Groot voordeel voor de patiënten uit Meppel en omgeving is dat ze niet meer drie keer in de week naar het dialysecentrum in Zwolle hoeven te rijden. Ongeveer veertig patiënten die nu in de regio Steenwijk/Meppel wonen kunnen straks dichter bij huis terecht, maar ook andere patiënten zijn welkom.

Het dialysecentrum in Meppel wordt een volwaardig centrum waar zowel passieve (centrum) hemodialyse als actieve (hotel)hemodialyse zal worden aangeboden. In de praktijk zullen de nefrologen (gespecialiseerd in nierziekten en nierdialyse) van de Isala klinieken in Meppel gaan werken waarbij nauw samengewerkt wordt met de internisten van het Diaconessenhuis.

Het nieuwe dialysecentrum wordt een Zorg BV, waarin Diaconessenhuis, Isala en de beide internistenmaatschappen samenwerken, en moet op 1 januari 2008 haar deuren openen. Het dialysecentrum komt in het bestaande ziekenhuisgebouw.