Nieuw inbreidingsproject heet Curans

Foto van auteur

Vrijdagmorgen is onder toeziend oog van zo’n 70 aanwezigen de naam onthuld van het nieuwe project op de hoek van de Hobbemastraat/Ferdinand Bolstraat in Zwolle. Curans is de naam die in het voorjaar van 2008 op het gebouw zal prijken. De bewoners moeten er nog even aan wennen, maar SWZ verwacht dat Curans snel ingeburgerd zal zijn.

Curans komt uit het Latijn en staat voor zorgdragend. En dat past natuurlijk prima bij de 51 huurappartementen met zorggarantie (door Isala Ouderenzorg) en het kinderdagverblijf van Mickey’s. Maar naast deze passende betekenis is het vooral een opvallende naam. En opvallend en bijzonder past bij dit grote inbreidingsproject waar ook nog eens 24 huurappartementen voor starters in gerealiseerd gaan worden.

Eddy Veenstrahuis
SWZ had de omwonenden en de relaties opgeroepen een naam voor dit project te bedenken. Er kwamen vele inzendingen binnen. Er waren veel namen ingestuurd die een relatie hebben met schilders en schilderijen. Bij het selecteren van de ‘winnende’ naam is door de jury beslist dat mocht de naam afkomstig zijn van iemand die van SWZ afkomstig is, dan wordt de prijs verloot onder de omwonenden die een naam hebben ingestuurd. En jawel, Curans bleek uit de eigen SWZ-geleding te komen.

Winnares metamorfose
Mevrouw Smit is de gelukkig die door loting een complete metamorfose heeft gewonnen.  Deze metamorfose wordt gedaan door imagostylist Nelleke Mulder  en houdt in:
·       Kleur- en stijladvies
·       Een bezoek aan de kapper
·       Winkelen met een personal shopper
·       Een nieuwe outfit

Ook werd deze ochtend de intentieovereenkomst tussen Isala Ouderenzorg en woningstichting SWZ getekend.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)