Groene Welle wint prijs bij bloemenfestival San Remo

Foto van auteur

In de week van 22 januari t/m 26 januari bezochten vierdejaars studenten van de opleiding Bloem samen met hun docent het bloemenfestival in San Remo, Italië. De studenten en de docent van De Groene Welle uit Zwolle richtten een stand in van drie bij zes meter met als thema ‘station Hamburg 1920’. Als inrichtingsmateriaal gebruikte zij Eucalyptus. Met de stand wonnen de studenten de tweede prijs voor de meest originele stand.

Het ontwerp van de stand werd, voorafgaand aan het festival, in Nederland gemaakt door twee docenten. De studenten hebben ter plaatse, in San Remo, aan de in richting van de stand gewerkt. Ruim tweeënhalve dag zijn zij bezig geweest met het maken, decoreren en afwerken van ‘station Hamburg 1920’. De creativiteit en de inspanning van de studenten werd beloond met een tweede prijs voor de meest originele stand. In totaal waren acht scholen uit heel Europa uitgenodigd om tijdens het festival een stand in te richten. De studenten en hun docent hebben in San Remo ook nog enkele demonstraties en wedstrijden bloemschikken bijgewoond.

Het festival Dei Fiori 2007, bloemenfestival, werd dit jaar voor de zesde keer in San Remo, Italië, gehouden. Het festival kan vergeleken worden met een bloemenvakbeurs in Nederland. Op dit festival komen kwekers, bloemisten, groothandelaren, toeleveringsbedrijven en geïnteresseerde burgers om kennis op te doen. Ook komen ze naar het festival om te netwerken of om diverse stands te bezichtigen. De winnaar van het Dei Fiori festival mag de aanbiedingsboeketten maken voor het San Remo songfestival (het songfestival wordt dagenlang op televisie uitgezonden) en wordt lid van het Italiaanse trendteam. Het trend-team zet nieuwe ideeën voor bloemschikken in de markt en promoot bloemen in het algemeen.