Bevrijdingsfestival ‘beste visitekaartje’ Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Niek van der Sprong en zijn Bevrijdingsfestival zijn in 2010 weer het beste visitekaartje van Zwolle. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de Zwolse promokanjer van politieke vereniging LEV onder Zwolse marketeers en journalisten. Organisator Niek van der Sprong nam de prijs zondagmiddag in ontvangst uit handen van lijsttrekker Sibrand Hofstra tijdens de talkshow ‘Plein LEV’ in de Harmonie.

promo_kanjer.jpg

Op nummer twee eindigde het Glazen Huis; waarbij de hoop meespeelt dat het muziekpodium en de studio van Radio 3 FM dit jaar in Zwolle neerstrijken. De derde plaats kreeg FC Zwolle met de artiesten Sanne Hans en Bertolf. Na de uitreiking gingen Van der Sprong en festivalorganisatoren en tevens LEV-kandidaten Rob Teitsma (Fusion of Dance) en Jorden van Amstel (Glazen Huis) onder leiding van Willem Alkema in debat over het thema Festivals: een duur(zaam) uithangbord voor Zwolle?

LEV verzorgt al een aantal jaren bij de start van het nieuwe jaar een lijst met Promokanjers. De vereniging wil Zwolse talenten en initiatieven hiermee extra in het zonnetje zetten. De lijst wordt samengesteld na een onderzoek onder Zwolse journalisten en marketeers.

Andere promokanjers die hoog scoorden: de expositie van Marte Röling in de Fundatie, het Zwolse Uitburo, cafébaas Arjan Broekman, Congresstad Zwolle, Fusion of Dance, de Joan van der Capellen Beeldengroep, Legoworld, de GRASweek, schaatser Ronald Mulder, het Thorbeckegrachtfestival en Jonnie Boer en de Librije.