“Lübeckplein moet groen en levendig worden”

Foto van auteur

In een groene leefomgeving voelen mensen zich beter. Het is in de stad echter niet altijd makkelijk om groen met steen te combineren. GroenLinks/DeGroenen: “Door inbreiding zal in de toekomst binnen de stad meer gebouwd gaan worden. Het is een uitdaging om ook in die stad het groen te versterken. Een opvallend versteend gebied binnen de stad is het Lubeckplein in Hanzeland.”

 
Eind 2006 hielden de ondernemers van het plein een charmeoffensief…

De bewonersvereniging en de ondernemers van het Lubeckplein hebben aangegeven het plein graag een meer groene uitstraling met het liefst een ontmoetings- of speelplek te willen geven. Het Lubeckplein heeft naar de mening van de fractie GroenLinks/DeGroenen goede mogelijkheden om uit te groeien tot een levendig en mooi plein. Er wordt op het plein een groen en een ontmoetingsplek gemist. Het groene riet in het water heeft naar het idee van GL/DG als groen te weinig volume voor zo’n groot plein.

GL/DG: “We weten dat er door de parkeergarage onder het plein geen bomen in de grond geplant kunnen worden, maar we kennen voorbeelden van daktuinen met bomen of boomachtige gewassen boven op gebouwen. Wij denken dat het met de technieken die tegenwoordig voor daktuinen gebruikt worden heel goed mogelijk is om op het Lubeckplein meer en groter groen aan te brengen.”

Naast meer groen op het Lubeckplein wil GL/DG op het plein graag een ontmoetingsplek zien. “Een ontmoetingsplek, in overleg met de buurt vorm gegeven, geeft het plein meer levendigheid.  Zo’n plek zou bijvoorbeeld een speel- of spelplek voor jongere- of oudere kinderen kunnen zijn.”

GL/DG stelt de volgende vragen aan het college van Zwolle:

1.      Bent u net als wij van mening dat het Lubeckplein wel wat groener zou kunnen en daar een prettiger aanblik van zal krijgen?

2.      Bent u bereid om serieus te kijken naar mogelijkheden om technieken die gebruikt worden voor daktuinen toe te passen op het Lubeckplein?

3.      Ziet u de meerwaarde van een ontmoetingsmogelijkheid op het plein?

4.      Bent u bereid om samen met de omwonenden van het Lubeckplein een ontmoetingsplek, bijvoorbeeld een speel- of spelgelegenheid voor jongere of oudere kinderen, te creëren?

Namens de fractie GroenLinks/DeGroenen

Anneke Nusselder

Patrick Rijke

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over ““Lübeckplein moet groen en levendig worden””

  1. Inderdaad, VEEL groener als het mogelijk is. En de meeste van die bakken met water weg en open later verder dat plein, dan wordt het wellicht in gebruik genomen op spontane wijze door de buurt of anderszins

Reacties zijn gesloten.