Verkiezingsdebat COC Zwolle

Zwolle – Het COC Zwolle houdt op vrijdag 26 februari een verkiezingsdebat. Alle elf partijen in Zwolle doen mee. De regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit biedt de Zwolse partijen de kans om zich uit te spreken over vier belangrijke ‘roze’ onderwerpen. Ook krijgt elke partij spreektijd om stemmen te winnen, op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Het debat bij COC Zwolle aan de Kamperstraat 17 is openbaar en begint om 20.00 uur.

Voorzitter Joeri Both: “Veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vinden het belangrijk om te stemmen op een partij die streeft naar een samenleving waarin zij zichzelf kunnen zijn. Waarin zij geaccepteerd zijn en kunnen leven als ieder ander. Dit debat geeft Zwolse partijen de kans om zich te laten zien aan de ‘roze’ stemgerechtigden in onze stad. Ik ben erg blij dat álle partijen dit debat belangrijk vinden en enthousiast meedoen.”

Buren helpen

In kleine buurgemeenten is het minder goed gesteld met de integratie van homoseksualiteit dan in Zwolle, vertelt Both. “Daarom is een van de stellingen in het debat, dat Zwolle haar buren daarbij moet helpen. We zijn een centrumstad en doen veel in samenwerking met de regio, laten we dan ook op dit punt onze rol pakken.” Dit jaar en volgend jaar heeft de gemeente een project om homoseksualiteit bespreekbaar te maken bij de allochtone Zwollenaar. In het COC Zwolle debat vertellen de partijen of zij hier ook na 2011 nog geld voor vrij willen maken.

Homo voor de klas

Het debat gaat ook over de vraag of een docent die niet alleen homo of lesbisch is, maar ook doet, bijvoorbeeld samenwoont met een partner, voor de klas mag. Both: “Voor de meeste scholen is dat normaal, maar niet overal. In Zwolle en omgeving zijn scholen met een streng christelijke grondslag waarvan we weten dat ze moeite hebben met homoseksualiteit. Wij vinden daarnaast dat voorlichting over homo- en biseksualiteit hoort bij de scholing van elk kind in het voorgezet onderwijs. Minister van Onderwijs Ronald Plasterk heeft vorige maand aangekondigd dat dit verplicht wordt. Ook dat komt aan de orde in het debat.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)