Natuur en Milieu Overijssel zoekt energiecafé

Zwolle – Energie besparen tijdens de borrel, leuker kunnen we het niet maken! Natuur en Milieu Overijssel, coördinator van het Klimaatstraatfeest in Overijssel, is op zoek naar straten in Overijssel die een energiecafé willen organiseren. Wie 5 buren bij zich thuis uitnodigt, krijgt bezoek van een speciaal opgeleide klimaatadviseur. Bovendien maak je dan ook nog kans op een LED-tv. Energiezuinig natuurlijk. De klimaatadviseurs zijn door Stichting Collusie en Essent opgeleid en verzorgen in het land in totaal 50 Energiecafés. 

Iedere straat die zich aanmeldt voor het Klimaatstraatfeest kan een Energiecafé organiseren. Tijdens het café legt een energieadviseur heel praktisch uit wat de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen in huis zijn en wat de verschillende maatregelen opleveren. Het enige wat je hoeft te doen is tenminste 5 mensen uit de straat bij je thuis uitnodigen. Ben je het eerste Energiecafé in Overijssel, dan organiseert Natuur en Milieu Overijssel een quiz tijdens het Energiecafé. De winnaar van de quiz wint een energiezuinige LED-tv.

Doe mee en organiseer een Energiecafé! Dat levert je ook nog eens 1500 punten op in de race voor het klimaatstraatfeest op 29 mei. Je kunt je voor 31 maart aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl/energiecafe.

Eind november is de landelijke campagne ‘het Nationale Klimaatstraatfeest’ voor de tweede keer gestart. In Overijssel doen inmiddels meer dan 100 straten mee, en dagelijks komen er nieuwe straten bij. In de Tulpenstraat in Almelo zijn de meeste deelnemers per straat te vinden: 24. Op een goede tweede plek staat de Groenling uit Olst met 22 deelnemers. De 500 straten die de komende maanden landelijk de meeste energie besparen, krijgen op 29 mei 2010 allemaal een Klimaatstraatfeest cadeau! Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website: www.klimaatstraatfeest.nl.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van meer dan 30 maatschappelijke organisaties, die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de Klimaatstraatfeest-campagne werkt HIER samen met de Woonbond, de Provinciale Milieufederaties, Vereniging Eigen Huis, het Klimaatverbond, Stichting Meer met Minder, SenterNovem, Buurtlink en MilieuCentraal.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)