Azusa Theologische Hogeschool naar Windesheim

Zwolle – De hbo-bacheloropleidingen van de Azusa Theologische Hogeschool (Amsterdam) worden per 1 september 2010 ondergebracht bij Christelijke Hogeschool Windesheim. Azusa-studenten volgen dan hun opleiding bij de opleidingen Theologie en Levensbeschouwing van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle of Utrecht. De betrokken besturen hebben hiertoe een intentieverklaring opgesteld. Ondanks de sterke groei van het aantal voltijdstudenten staan de financiën van Azusa onder druk. De erkende, zelfstandige opleidingen ontvangen geen subsidie van de overheid. De erkende opleidingen van Windesheim worden wel gesubsidieerd. Door samen te gaan met Windesheim blijven kwaliteit en continuïteit van Azusa gewaarborgd.

Bij de samenwerking is ook de deeltijdopleiding Godsdienst-Pastoraal Werk (GPW) die Azusa in september 2010 zou gaan starten in samenwerking met de Unie van Baptistengemeenten in Nederland (Barneveld) betrokken. De deeltijdstudenten kunnen vanaf september eveneens bij Windesheim in Zwolle en Utrecht terecht. Een Raad van Advies waarborgt de eigen identiteit (‘pluriform’, ‘Baptist’ en ‘Pinksteren’) van de partners binnen het lesprogramma van de gezamenlijke opleidingen. Alle drie partners gaan deel uitmaken van deze nog op te richten adviesraad.

Afgesproken is dat vóór 1 april aanstaande de definitieve overeenkomst en bijbehorend uitvoeringsplan op tafel liggen, met daarin de details van curriculum, personeel, financiën, locatie en huisvesting. Deze documenten gaan vervolgens naar de respectieve besturen, die deze op hun beurt ter definitieve goedkeuring voorleggen aan hun eigen achterban.

Azusa Theologische Hogeschool is het opleidingsinstituut van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) en heeft onder meer een specifiek aanbod voor migrantenkerken (in Amsterdam en omgeving). Windesheim biedt op het gebied van theologie en levensbeschouwing de hbo-bacheloropleidingen Godsdienst-Pastoraal Werk en Leraar Godsdienst en Levensbeschouwing aan in zowel voltijd als deeltijd. De voltijdopleidingen worden aangeboden in combinatie met de wo-bacheloropleiding Theologie Plus, onder de naam Geloof, Cultuur en Samenleving. Windesheim werkt hierin samen met de PThU en de VU.

 

Voor meer informatie of aanmelden kijkt u op: http://www.azusa.nl/ en http://www.windesheim.nl/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)