Britten Vioolconcours Zwolle

Zwolle – Op 27 maart 2010 vindt het 1e Britten Vioolconcours plaats in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het concours is openbaar en gratis toegankelijk voor het publiek.

Het Britten Vioolconcours (www.brittenconcours.nl) is een gezamenlijk initiatief van het Britten Jeugd Strijkorkest en het ArtEZ Conservatorium en staat open voor jonge violisten uit heel Nederland. Het concours zal jaarlijks georganiseerd worden voor verschillende strijkinstrumenten. (Volgend jaar zal het concours in het teken staan van de cello). Er zijn 3 categorieën voor de deelnemers. Categorie I is voor 10 t/m 12 jarige violisten. Categorie II staat open voor 13 t/m 15 jarige violisten en categorie III is voor de gevorderde violisten van 16 t/m 18 jaar. De belangstelling voor het concours is goed en inmiddels hebben 27 deelnemers zich aangemeld. De jury staat onder leiding van Yke Toepoel, hoofd afdeling klassieke muziek ArtEZ en bestaat verder uit viooldocenten van diverse conservatoria en dirigent Loes Visser.

Hoofdprijs van het concours is een masterclass met violiste Liza Ferschtmann en een solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest op 16 april 2010 in De Spiegel in Zwolle in het programma "Solo met het Britten". Rond de winnaars speelt het Britten Jeugd Strijkorkest een gevarieerd programma met muziek van Rameau tot indringende tango muziek van Astor Piazzolla. Heel bijzonder is het gastoptreden van de Armeense sterpianiste en aanstormend talent Naré Papyan in het pianoconcert in D van Haydn. Het concert op 16 april begint om 19:30 uur (voorprogramma 19:00 uur) en kaarten zijn verkrijgbaar bij De Spiegel en via het Britten Jeugd Strijkorkest (www.hetbritten.nl).

Het Britten Jeugd Strijkorkest is een orkest voor jonge talentvolle strijkers, die zich willen ontwikkelen in het orkestspel, uit Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe met een leeftijd tussen 12 en 22 jaar. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser (www.loesvisser.nl) en repeteert wekelijks in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het orkest geeft jaarlijks meerdere concerten door heel Nederland en brengt ook elk jaar een CD uit met het repertoire van het seizoen. Dit jaar zal het orkest o.a. op 23 april a.s. voor H.M. de Koningin optreden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@hetbritten.nl voor meer informatie of een concertaanvraag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)