Van Eigen Bodem verhuist naar Park De Wezenlanden

Foto van auteur

Van Eigen Bodem verhuist dit jaar van het centrum van Zwolle naar het evenemententerrein Park De Wezenlanden in Zwolle. Het enige Nederlandstalige popfestival wordt gehouden op zaterdag 7 juli 2007 (7-7-7) en wel van 15.00 tot 24.00 uur.


Van Eigen Bodem Zwolle

De verhuizing naar het evenemententerrein, dat een capaciteit heeft van circa 25.000 bezoekers, is ingegeven door de stormachtige groei die Van Eigen Bodem doormaakt. De eerste editie, in 2004, werd bezocht door 3.500 bezoekers; de tweede editie op het Rodetorenplein trok 8.500 bezoekers en de laatste editie, vorig jaar, werd bezocht door ruim 13.000 festivalgangers. Om een verdere groei in bezoekersaantallen op te vangen, is de verhuizing naar een ruimere locatie noodzakelijk. Van Eigen Bodem heeft voor 7-7-7 20.000 bezoekers geprognosticeerd. Van Eigen Bodem verhuist daarmee voor de derde keer in vier jaar. Met de verhuizing naar De Wezenlanden kiest het festival voor een locatie waar het de komende jaren inhoudelijk en logistiek kan groeien.

Van Eigen Bodem is momenteel in onderhandeling met diverse artiesten en tracht een zo breed mogelijk aantal muziekgenres aan het publiek voor te schotelen. Op het levenslied na (dit genre kent al veel eigen podia) zal de bezoeker ook op 7-7-7 kunnen genieten van blues, rock, hiphop, pop, theaterpop en reggae in je moerstaal. Tevens wordt gewerkt aan een omvangrijk bijprogramma, waarin kunst en cultuur worden versmolten met de Nederlandse taal.

Stichting Van Eigen Bodem (initiator/organisator van het gelijknamige festival en de Nederpopprijs) is samen met schaatser Erben Wennemars en de hiphopgroep Opgezwolle finalist in de strijd om de Bartjensprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie die Zwolle op een bijzondere manier heeft gepromoot. Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar, die op 18 maart wordt bekendgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)