WVF op Kampioenkoers

Foto van auteur

De inhaalwedstrijd bij het altijd moeilijke DZC’68 draaide uit op een verrassend ruime zege van 1-4.

In de eerste helft waren de betere kansen voor WVF maar wisten de Westenholtenaren nog niet te scoren dus stond halverwege de bekende brilstand op het bord. Na rust een snelle onverwachte voorsprong voor de thuisclub via Jaspers. Nadat Berry Mulder in de 59e minuut de gelijkmaker scoorde ging het spel gelijk op. In het laatste kwartier stelde WVF definitief orde op zaken via doelpunten van Peter van de Streek en nog twee keer Berry Mulder. De Westenholtenaren lijken op “kampioenskoers”.

Zaterdagmiddag in het druilerige Doetinchem, boekte WVF een bijzonder nuttige overwinning.

De wedstrijd op zich was niet bijzonder goed maar met name in de tweede helft kwamen er betere aanvallen met 3 doelpunten van Berry Mulder en 1 van Peter van de Streek.

De eerste helft gaf een beter WVF te zien en een fanatiek DZC. Het was te wijten aan pech en slechte balcontrole dat WVF de score toen nog niet opende. Kopballen en schoten van Berry Mulder werden door keeper Hekman van DZC goed gestopt. De beste kans was kort voor rust voor Timon Beimers na een mooie voorzet van Richard Bouwmeester, maar hij wist de bal niet in het doel te krijgen.

In de rust zal John Beijen zijn mannen ongetwijfeld instructies hebben gegeven, maar het was de thuisploeg die onverwacht op 1-0 kwam via Jaspers, na matig ingrijpen van de verdediging.

WVF had het even moeilijk met deze “mokerslag” maar krabbelde geleidelijk weer op. Berry Mulder wist in de 59e minuut de gelijkmaker te scoren na goed doorzetten van Piet de Jong. De thuisploeg protesteerde tevergeefs bij de matige scheidsrechter Veenstra dat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan.

Doordat de thuisploeg ook verwoede pogingen deed het doel van WVF nogmaals te vinden ontstond er meer ruimte voor de voorhoede van WVF. Peter van de Streek kwam voor de licht aangeslagen Richard Bouwmeester en Bart Maarsse voor Anthony Evers.

Peter had precies vijf minuten nodig om WVF op voorsprong te zetten. Opnieuw was Piet de Jong met een rush en goede voorzet de aangever.

DZC zette hier een aantal vrije trappen tegenover die echter richting misten en zij wisselden nog maximaal.  John Beijen bracht Rutger Smit voor Timon Beimers.

Er kwam meer ruimte die WVF optimaal wist te benutten via nog 2 keer Berry Mulder na goed voorbereidend werk van Jonathan Brands, Peter van de Streek en Piet de Jong.

Zodoende toch nog een onverwacht hoge uitslag van 1-4 en opnieuw 3 punten aan het totaal toegevoegd.

Toen ook nog de uitslag van DOS-Zutphen (0-0) binnenkwam werden de muren van de kleedkamers “geteisterd” door het gezang van onze jongens !!

Het betekent op dit moment een gat van 5 punten met de naaste concurrent en het gevoel dat het de goede kant op gaat …………………..of niet soms ? 

Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)