CSV ’28 met de hakken over de sloot

Zwolle – Om aansluiting met de top van de 3e klasse te houden, moest CSV 28 de wedstrijd tegen SCD ’83 winnend afsluiten. Dat laatste gebeurde inderdaad, maar het kostte wel de nodige inspanning.

CSV ’28 trad tegen SCD ’83 aan met een danig gewijzigd elftal omdat trainer Arnie Pot het deze middag zonder een handvol geblesseerde basisspelers moest doen. Toch trok de ploeg, na een aanvankelijk aarzelend begin, het initiatief naar zich toe. Enkele “speldenprikjes” werden na een kwartier spelen gevolgd door het “betere” werk. Eerst werd een aanval over rechts opgezet en deponeerde Mayken Stolte de bal panklaar bij Matthijs Kremer. De verdediger, die na zijn goede spel van vorige week opnieuw in de spits mocht starten, schoot echter voorlangs het doel van SCD. In de volgende minuut was er een goede combinatie tussen Mikel van der Vegt en Jouad Akloud. Deze bracht Lauwand Suleiman in stelling maar diens schot was te zacht. SCD stelde daar aanvankelijk niet meer dan een enkele hoekschop tegenover, maar de ploeg werd wel gevaarlijk toen na een half uur spelen middenvelder Robert Prinsen het doel van CSV maar net miste.

Toch kwam CSV op voorsprong toen Mayken Stolte in de volgende minuut linkerspits Jouad Akloud goed aanspeelde. Die verschalkte keeper Zwiers door rechts te dreigen en links te schieten (1-0). In de slotminuut van de eerste helft dreigde er nog even gevaar voor CSV bij een ingooi van Richard Tempelman tot in het doelgebied van CSV. De bal werd echter door alles en iedereen gemist.

Ook de tweede helft startte CSV sterk, met direct al een paar kansjes. Eerst werd Jouad Akloud, na een goede pass van Fikret Akin, maar net gestopt voordat hij gevaarlijk kon worden en een paar minuten later schoot dezelfde Akloud over, na een combinatie met Raoul Hukubun en Mayken Stolte. CSV had het meeste gevaar van SCD te duchten bij standaard situaties. Zo ook na een kwartier toen uit een hoekschop van Tempelman, Robert Prinsen inkopte en doelman Peter Smit op de lijn een tegendoelpunt voorkwam. En twee minuten later kreeg SCD opnieuw de kans om gelijk te maken toen spits Erik Wenckel een te zachte terugspeelbal onderschepte, maar de bal net naast de verkeerde kant van de paal deponeerde.

De verdediging van CSV gaf steeds meer ruimte weg en bood SCD de kans om zich terug in de wedstrijd te spelen. Trainer Arnie Pot wisselde daarom een verdediger  (Fikret Akin) voor een aanvaller (Oumar Sylla) en trachtte zo de bakens te verzetten. Aanvankelijk zonder resultaat. Er moest nog een kwartier gespeeld worden toen Peter Smit met de fraaie redding eerst nog de doorgebroken Minas Hamletian van een doelpunt afhield, maar een paar minuten werd de stand toch gelijk. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel van CSV bleef Jeroen Kroes attent en scoorde de gelijkmaker (1-1). Bij de beslissing ten gunste van CSV ’28 speelden twee invallers een hoofdrol.

Oumar Sylla voorkwam in de 84e minuut dat de verdediging van SCD de bal niet goed kon wegwerken, waardoor Thomas Wieringa, die na een slepende blessure weer wat speelminuten kreeg, de bal onhoudbaar in het doel van SCD plaatste (2-1). SCD gaf daarna nog even vol gas om de gelijkmaker te forceren, maar in de hectische slotminuten voorkwam doelman Peter Smit tot 2 keer toen met knappe reddingen de gelijkmaker, en toen hij wel verslagen leek, redde Han Stolte op de lijn. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Hermse werd door de toeschouwers luid bejubeld en leverde voor CSV ’28 een krappe, maar toch wel verdiende overwinning op. “Ook lelijke wedstrijden moet je winnen”, aldus trainer Arnie Pot.CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:Doel: Peter Smit.Achter: Fikret Akin (66. Oumar Sylla), Jeroen Broekroelofs (77. Thomas Wieringa), Han Stolte en Kai Renwarin.

Midden: Raoul Hukubun, Mayken Stolte, Mikel van der Vegt.

Voor: Matthijs Kremer, Lauwand Suleiman en Jouad Akloud. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)