Timeless women

Zwolle – In de maand april exposeert Agnes Bakker in Bibliotheek Zwolle Centrum. Haar expositie getiteld ‘Timeless women’ toont vrouwen in acryl en aquarel. De expositie vertoont een sterke band met Jugendstil en Impressionisme.

timeless_women.jpg

De expositie van Agnes Bakker bestaat uit een serie schilderijen van vrouwen in acryl- of aquarelverf. Naast het schilderen van mensen, schildert Agnes Bakker ook veel dieren. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, haar eigen fantasie en een aantal kunststromingen als het impressionisme en de Jugendstil. ‘Timeless women’ straalt dan ook een Jugendstil-achtige en impressionistische sfeer uit. Haar drijfveer is het scheppen van haar eigen werkelijkheid, die naar de mening van Agnes Bakker net zo ‘echt’ is als de werkelijkheid waarin wij leven.

Agnes Bakker is activiteitenbegeleidster van mensen met een verstandelijke beperking. Agnes Bakker heeft eigenlijk altijd getekend, thuis maar ook op school tijdens de lessen. Haar onderwerpen waren toen, maar ook nu nog veelal meisjes of vrouwen. Het schilderen heeft ze onder de knie gekregen door een aantal jaren cursussen te volgen bij Kunstencentrum de Muzerie. Hier leerde ze te experimenteren met kleuren, te werken met verschillende technieken, vormen en materialen: eerst pastelkrijt, later acryl- en aquarelverf. Een aantal kunstenaars die Agnes Bakker bewondert zijn Cezanne, Klimt, Gaugin, Mucha en Rodin.

Zaterdag 10 april is Agnes Bakker van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in Bibliotheek Zwolle Centrum. Zij geeft dan een toelichting op de geëxposeerde werken en gaat met belangstellenden in gesprek over haar werk. De entree hiervoor is gratis. De expositie ‘Timeless women’ is van 30 maart tot en met 24 april gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)