Concept-programma van eisen Bagijneweide gereed

Zwolle – De Bagijneweide krijgt een centraal plein met verschillende sferen en functies en een verbindend element, het Laboratorium. De bebouwing en de functies richten zich op het plein. De routes en zichtlijnen lopen van binnen naar buiten. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van het concept programma van eisen dat de door bewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden onder leiding van de gemeente Zwolle is opgesteld.

Er is een gemengd programma ontstaan met wonen, kunst & cultuur en groen. Er wordt alleen gebouwd binnen de contour van de Bagijneweide. Herkenbare wanden spiegelen zich daarbij aan de bestaande bebouwing (Rhijnvis Feithlaan en Bagijnesingel). Ze zorgen voor eenheid van de nieuwe bebouwing, en voor een uitstraling en allure die past in de buurt.

De bouwhoogtes in het programma variëren van drie tot zes lagen. Voor de watertoren is de bestaande hoogte (42m) richtlijn voor verbouwing. Rondom de bebouwing liggen brede, open randen met monumentale bomen en met routes voor langzaam verkeer. Het concept-PvE heeft een gemengd karakter met kunst & cultuur en voorzieningen in bestaande gebouwen en woningen in nieuwbouw. Binnen de blokken komt variatie in woningtypen (eengezinswoningen, appartementen, atelier- en bedrijfswoningen).

Het gezamenlijk opgestelde concept-PvE is vanaf 6 april in te zien op http://www.bagijneweidezwolle.nl/ (onder ‘programma van eisen’). Tot 19 april aanstaande heeft iedereen de gelegenheid er nog op te reageren. Het concept-PvE wordt daarna, samen met de eventuele reacties, aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle. De gemeenteraad beslist over het concept -programma van eisen en het vervolg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)