SP-kamerlid Agnes Kant op campagne in Zwolle

Foto van auteur

Aanstaande dinsdag, 20 februari, haalt de SP alles uit de kast voor een knallende actie in de hoofdstad van Overijssel. In de Diezerstraat te Zwolle komt Tweede-Kamerlid Agnes Kant de provinciale campagne van lijsttrekker Düzgün Yildirim ondersteunen. Maar ook de fameuze ‘SoeP Express’ is van de partij om voorbijgangers een kopje echte SP-tomatensoep te serveren. Om het feestje compleet te maken zullen ‘The Amazing Stroopwafels’ het geheel van muziek voorzien.

Vanaf 14:00 tot 16:00 zijn deze prominente gasten te bewonderen in de Diezerstraat. Verder zullen er veel vrijwilligers op de been zijn om folders en natuurlijk de beruchte SP-sponzen uit te delen. De sponzen zijn helemaal in de stijl van de Statenverkiezingen en er wordt al gesproken over een waar collectoritem. Ook speciaal gedrukte T-shirts met SP-lijsttrekker Yildirim zullen tegen een steunprijs van vijf euro verkrijgbaar zijn. Behalve Yildirim en andere kandidaten uit Overijssel, is ook Tweede-Kamerlid Agnes Kant (40) aanwezig. De nummer twee van de SP haalde bij de verkiezingen van 22 november 169.664 voorkeurstemmen en wordt vooral gewaardeerd voor haar inzet in de zorg.

Voorbijgangers kunnen Kant vanzelfsprekend aanschieten met vragen en opmerkingen. Ook zal Kant de gang van zaken rond de formatie van het nieuwe kabinet graag toelichten.

Muzikale steun komt van ‘The Amazing Stroopwafels’. De Rotterdamse band van Wim Kerkhof en Rien de Bruin zijn vooral bekend van hun nummer ‘Oude Maasweg’, die elk jaar nog hoog genoteerd in de top 2000 terug te vinden is.

De ‘SoeP Express’ bezoekt Zwolle dinsdag voor de tweede keer. De creatie van kunstenaar Joep van Lieshout viel in de smaak in Overijssel. Het kunstwerk op wielen serveert soep, naar recept van Johannes van Dam, dat door iedereen genuttigd kan worden; het is vegetarisch, halal, biologisch, etc.

Al met al zal deze bruisende aangelegenheid een van de hoogtepunten vormen in de provinciale campagne van de SP. De SP hoopt ook in Overijssel enorme winst te kunnen boeken op 7 maart en wil graag de Overijsselaren aanschieten met haar standpunten. Behalve het verkiezingsprogramma worden daarom ook folders uitgedeeld met speerpunten van de SP voor de komende vier jaar. Graag attendeert de SP kiezers ook op haar website (www.overijssel.sp.nl), waar alle informatie overzichtelijk terug te vinden is en nog veel meer multimediale campagne-items bekeken en beluisterd kunnen worden.

Bron: SP Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)