WVF laat Zutphen in slotfase langszij komen

Foto van auteur

Voor een talrijk publiek maakten WVF en FC Zutphen er vanmiddag in de eerste helft een leuke wedstrijd van. De gasten wisten al na 2 minuten gebruik te maken van een dekkingsfout door de achterhoede van WVF. Met een fraaie lob wist Brussaard te scoren.

WVF drong daarna aan en wist in de 8e minuut het evenwicht te herstellen via Berry Mulder en kort voor rust zelfs op voorsprong te komen via Martijn Ruysch. Na rust kwam de wedstrijd in feite nooit weer goed op gang zonder echte scoringskansen maar wisten de gasten op de valreep toch nog uit een scrimmage de gelijkmaker te produceren. Uitslag: 2-2.

Vanmiddag stond er nogal wat op het spel. Een eventuele periodetitel lag in het verschiet en in feite nog belangrijker: er kon een gaatje geslagen
worden op de directe concurrentie. De eerste helft bood voor de toeschouwers veel wat het voetbal aantrekkelijk maakt. Aanvallend voetbal, goede kansen, ballen op het houtwerk en doelpunten. Voordat WVF er echter erg in had lag de bal al in het verkeerde doel na een dekkingsfout en afgemaakt met een fraaie lob door Brussaard 0-1.


WVF wenste zich hier uiteraard niet bij neer te leggen en wist al in de 8e
minuut de gelijkmaker te maken via Berry Mulder die een voorzet van Piet de Jong met de buitenkant wist af te ronden. De Zutphenaren schampten uit een vrije trap de bovenkant van de lat waarna WVF gevaar stichtte via een inzet  door Berry Mulder uit een voorzet van Richard Bouwmeester. Martijn Ruysch mikte vervolgens de bal op de lat na een goede pass van Jeroen van Leeuwen. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd.

Toch wist Martijn kort voor rust te scoren na een mooie aktie van Piet de
Jong die de bal voorzette,  door Berry Mulder ingeschoten en vervolgens voor de voeten van Martijn  belandde die er wel raad mee wist: 2-1.
Kort daarvoor had Luykman van de gasten geel gekregen van scheidsrechter Jansen wegens commentaar op de leiding.

De tweede helft leverde geen boeiend schouwspel meer op. FC Zutphen trachtte de gelijkmaker te forceren maar kwam in feite niet tot echte uitgespeelde kansen. Ook WVF kwam niet echt in haar spel. Slechts spaarzame kansjes kwamen er maar als het gevaarlijk dreigde te worden was Michel van de Aa op de juiste plaats. Er kon gehoopt worden op het binnenhalen van de eerste periodetitel en een mooie stand op de ranglijst door en gaatje te slaan met de naaste concurrentie. De Zutphenaren benutten hun maximale wissels en WVF bracht Timon Beimers voor Jonathan Brands. Er moest in de 90 minuut een dekkingsfout aan te pas komen waardoor Zutphen de kans kreeg en benutte de 2-2 aan te tekenen.


De blessuretijd leverde nog een incident op waarbij het leek dat
scheidsrechter Jansen een dreigend opstootje met een kopstootje wist te
sussen. Laten we maar zeggen dat de aandachtige toeschouwers hier genoeg aan hebben. Oorzaak was een genegeerd vlagsignaal van Harrie van Wijnen waardoor Zutphen een scoringskans kreeg die volgens de gasten op onreglementaire wijze onschadelijk werd  gemaakt door Fokko Ebbens.WVF drong nog even aan maar tot het laatste fluitsignaal bleef de stand ongewijzigd.

Fokko Ebbens verklaarde achteraf dat hij de dreigende doorbraak absoluut op een faire manier had gekeerd en dat de scheidsrechter de correcte beslissing had genomen. John Beijen gaf aan dat het zuur is dat je zo ver in de wedstrijd de gelijkmaker tegenkrijgt. In de rust had hij zijn jongens gecomplimenteerd met de veerkracht en het spel van de eerste helft. Weliswaar drong Zutphen de tweede helft meer aan maar wist geen echte kansen te creëren. Daarom is het extra zuur dat door een slechte dekking toch nog de late gelijkmaker viel.


Volgende week de bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte 2 thuis waarna de
competitie verdergaat met de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys.

Verslag: Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)