Duizenden vogels in de IJsselhallen-Zwolle

Foto van auteur

Op zaterdag 24 februari aanstaande vindt in de IJsselhallen-Zwolle alweer de 45e editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Liefhebbers kunnen uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop worden aangeboden. En mocht men moe worden, dan kan men, onder het genot van een kopje koffie, even uitblazen op het horecaterras.

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken,  blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging “De Volièrevriend”, zal er ook deze keer opnieuw in slagen om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestaat dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.500 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels biedt de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

Naast de enorme collectie vogels, zijn er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kan verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbreken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten.

Het aanbod op de Vogelmarkt is uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten zijn te koop met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels, uilen en niet zelfstandige vogels zoals baby papagaaien en andere vogels. Zij vallen onder de wettelijke bescherming. De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt. Via deze weg wil de marktcommissie haar naam hoog houden en mogelijk twijfelachtige handel weren. Particulieren kunnen vogels aanvoeren vanaf 11.00 uur. In verband met de vogelgriep beperkingen worden alleen tropische duiven kleiner dan de rotsduif toegestaan.

De Vogelmarkt in de IJsselhallen-Zwolle is op zaterdag 24 februari van 10.30 tot 16.00 uur te bezoeken. De entreeprijs bedraagt € 4,00 per persoon; kinderen tot  6 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Voor meer informatie: www.volierevriend.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)