800 stoeptegels rondom de grachtengordel

Foto van auteur

Zwolle – Voor het kunstproject ‘Met voeten getreden’, onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel, zijn er in de afgelopen maanden stoeptegels geadopteerd. De definitieve bestelling van de stoeptegels is inmiddels gedaan en de tegels worden rond deze periode geleverd.

stoeptegels.jpg

Heeft u een privé tegel besteld dan kunt u deze begin augustus bij u thuis verwachten. Ook is de datum bekend waarop de tegels in Zwolle worden gelegd. Op 7 augustus worden er 800 tegels rondom de grachtengordel gelegd. Rond deze periode zal ook het kunstmagazine klaar zijn met daarin alle ontwerpen van de stoeptegels en de namen van de adoptanten. De organisatie wilde aanvankelijk 1000 stoeptegels rond het centrum van Zwolle leggen, maar dat aantal werd niet gehaald. Een aantal bekende Zwollenaren doen aan het project mee, zoals; Marianne Smit (Isala-klinieken), Jonnie en Therese Boer, Gaston Sporre, Margriet Meindertsma (lid 1e kamer PvdA), Co Verdaas (gedeputeerde Gelderland) Dick Buursink (gedeputeerde Overijssel) , Sander Dol, Arjan Duijn (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel) Loek Hermans (oud-burgemeester van Zwolle), Gerke Brouwer (directeur Openbaar Belang Zwolle) en Ryan Hoekman.

Het kunstproject is een initiatief van de Stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en is ontwikkeld door Marit Otto, Mark van Enk en Niek van der Sprong. Het kunstproject is een blijvend cadeau aan de stad Zwolle, geadopteerd door de eigen inwoners.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

Reacties zijn gesloten.