I.O.S. treedt op in Hedon

Foto van auteur

Tien jaar na hun eerste grote hit “Voltooid Verleden Tijd”, is de band uit Groningen weer helemaal terug aan de top van de Nederlandstalige popwereld met het vierde IOS-album, simpelweg getiteld 4. Door het succes van de singles: “Hoe het voelt” en “Uit De Schaduw” heeft muziekminnend Nederland IOS weer stevig in de armen gesloten. De band treedt 20 oktober op in Hedon.

Het ging helemaal loos toen die laatste track door de Staatsloterij uitgekozen werd voor hun landelijke reclamecampagne. “Uit De Schaduw” was wekenlang één van de meest gedraaide platen op de Nederlandse radio. Het is de kers op de met tien kaarsjes versierde jubileumtaart van IOS. Nadat de band in april 2006 haar 10-jarig jubileum vierde met een uitverkocht concert in Paradiso, doen ze dat op 1 december a.s nog eens dunnetjes over tijdens een megaconcert in de veel grotere Heineken Music Hall (HMH). Tijdens dat concert blikt de band terug op het verleden, maar zal tevens een tipje van de sluier oplichten van nieuw materiaal. In het voorjaar staat een “Uit De Schaduw-tour” gepland langs de Nederlandse clubs, waarna het vijfde IOS-album het levenslicht zal zien. De nieuwe single “Altijd Wel Iemand” vindt zijn weg naar de top.. as we speak.

 

Goede composities, pakkende refreinen en een stevig gitaargeluid. Zie hier de ingrediënten van IOS anno 2006. De band durft op 4 meer te experimenteren, waardoor het album fris en gevarieerd klinkt. Ingetogen nummers als “Zo Dichtbij” en “Ik mis Je” worden afgewisseld met ruiger werk als “Morgen Weer Een Nieuwe Dag” en “Slowmotion”. De rest van de tracks zitten daar ergens tussenin. Het merendeel van de muziek komt op het conto van gitarist Sander Rozeboom, aangevuld met de teksten van Joost Marsman. Joost laat zich daarbij inspireren door liefde, verlies, vriendschap en geluk, thema’s waaraan hij een positieve en relativerende draai geeft.

 

De koek is dus nog lang niet op. “Iedereen in de band heeft zijn eigen activiteiten die hij er naast doet, en daarnaast Is de band Ook Schitterend, en daar komt de naam IOS vandaan. Wanneer je het ene doet, blijft het andere ook leuker. Daarom houden we het zo lang al vol”. Misschien is dat wel de sleutel tot het succes van IOS: passie voor muziek, relativeringsvermogen en een hele lange adem. Zoals gezegd: wie het laatst lacht, lacht het best. En in geval van IOS ook het langst.

 

Leuk weetje: veel bandleden komen oorspronkelijk uit Zwolle. Niet gek dus dat de heren ook nog steeds hun oefenruimte in Zwolle hebben!

 

 

De zaal gaat vrijdag 20 oktober open om 20:30u. Kaarten kosten € 8,00 en zijn verkrijgbaar bij VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl.