Boreas roeit “Stadje Rond”

Foto van auteur

Tijdens de wedstrijd “Stadje Rond” zullen woensdag 18 oktober de eerstejaars roeiers van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas voor het eerst een wedstrijd roeien.

De eerstejaars roeiers van de studenten vereniging roeien een achtervolgingsrace in de stadsgrachten van Zwolle. Stadje rond word dit jaar voor de derde keer verroeid op de Zwolse grachten. Om 17.00 uur starten de vrouwen aan hun race. Twee boten roeien in een achtervolgingsrace tegen elkaar om zo snel mogelijk de finish te halen. In elke boot zitten vier vrouwen, met een vijfde persoon om te sturen. De mannen starten om 18.00 uur, ook met twee boten waarin elk vier roeiers zitten. Om de roeiers aan te moedigen fietsen alle andere studenten van de roeivereniging mee. De wedstrijd eindigt om 19.00 uur.

De start van de wedstrijd is bij de Hofvlietbrug. Daarna gaan de ploegen gelijk rechtsaf de stadsgracht op. Onder de kamperpoorterbrug, sassenpoorterbrug en kerbrugje. Hierna gaan ze naar de Thorbeckegracht rechtdoor naar de Hofvlietbrug, waar de finish is.

De ploegen zullen strijden om de Blauwe Wimpel. Een wimpel om trots op te zijn immers een ploeg gaat er elk jaar vandoor met de eer.

De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas bestaat nu drie jaar. Boreas telt 60 leden. Elk half jaar is er een introductieperiode. In deze periode kunnen nieuwe leden kennis maken met de vereniging en het roeien. Tijdens deze herfstintroductie heeft Boreas nu vijfentwintig eerste jaars leden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)